Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći terorizam

Uhićen Amerikanac koji je planirao napasti Pentagon i Kongres

zrakoplov (1)
Foto: Reuters/AFP/Pixsell
1/3
29.09.2011.
u 08:43

Zrakoplovima na daljinsko upravljanje "obogaćenim" eksplozivom 26-godišnjak je navodno planirao napasti "glavu i srce zmije"

Rezwan Ferdaus (26) uhićen je zbog sumnje da planira zrakoplovima na daljinsko upravljanje "obogaćenima" eksplozivom napasti Pentagon i američki Kongres. Uhićen je sinoć po lokalnom vremenu u saveznoj državi Massachusetts nakon što su mu federalni tajni agenti dostavili sve potrebno za realizaciju njegova plana uključujući granate, šest strojnica i paket za koji je on vjerovao da sadrži oko 11 kilograma eksploziva C-4.

Ferdaus je navodno planirao, prenosi Telegraph, strojnice iskoristiti u simultanom napadu na tlu želeći Amerikancima, ili kako ih on naziva "neprijateljima Alaha", zadati psihološki udarac i zato se odlučio na Pentagon, "glavu i srce zmije".

U razgovoru s federalnim agentima Ferdaus je objasnio da je u antici Bog koristio prirodne katastrofe da bi kaznio zle civilizacije, ali danas to čovjek sam mora napraviti pa tako Ferdaus smatra da mu je Alah dao tu privilegiju da ih se kazni njegovom rukom.

Pripadnici američkih snaga sigurnosti sve više strahuju od potencijalnih domaćih terorista čijih nekoliko planova za unutrašnji napad su, za sada, od 11. rujna 2001. uspješno spriječili.

Komentara 134

OB
-obrisani-
23:09 29.09.2011.

gdje mi nestade komentar ?

OB
-obrisani-
09:12 29.09.2011.

Mora da iza ovog stoji neki holivudski scenarist jer je nestalo ideja za nove filmove o terorizmu.

Avatar dovidovic
dovidovic
11:51 29.09.2011.

Rezwan Ferdaus Amerikanac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije