Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
161 milijuna bespovratnih kuna

Ugovor za vodovodno-kanalizacijsku infrastrukturu: Ugradit će se 950 km cijevi, skoro kao od Imotskog do Munchena!

Foto: Grad Imotski
1/15
25.03.2021.
u 16:05

Načelnik Općine Proložac Mate Lasić naglasio je kako će cijeli projekt pridonijeti zaštiti rijeke Vrljike

U Imotskom je potpisan Ugovor o dodjeli 161.655.622 bespovratnih sredstava za Izgradnju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski kojega su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te direktor Vodovoda Imotske krajine Luka Ćorić.

Potpisan je i Ugovor o sufinanciranju, kojega su potpisali ministar Ćorić, direktori Hrvatskih voda i Vodovoda Imotske krajine te gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić i načelnik Općine Proložac Mate Lasić.

- Ovih bespovrtanih 161 milijuna kuna danas potpisanih ugovora samo je dio slike. Vrijednost ulaganja u vodno-komunalnu infratsrukturu u Splitsko-dalmatinskoj županiji je oko 4 milijarde kuna – rekao je Ćorić i naglasio kako otvorenje gradilišta u Imotskoj krajini očekuje za oko mjesec dana.

- Projekt je vrijedan 288 milijuna kuna, a hrvatska komponenta je oko 60 milijuna kuna. Grad Imotski i Općina Proložac izdvojit će nešto više od 9 milijuna kuna Realizacijom ove tri faze Imotski i Proložac značajno će se poboljšati priključenost na kanlizcaiju, sa sadašnjih 13 na 80 posto. Obje mreže, vodovodna i kanlizacijska imat će 950 km, skoro kao do Munchena. Žitelji Imotske krajine po završetku projekta imat će znatno bolje životne uvjete, a i gospodarstvo će od toga imati koristi – rekao je Ćorić.

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić istaknuo jezadovoljstvo što je projekt došao do faze potpisivanja ugovora i pred samim je početkom radova na terenu čime će se riješiti ogromni problemi koje sada imaju u kanlizacijskoj mreži. Načelnik Općine Proložac Mate Lasić naglasio je kako će cijeli projekt pridonijeti zaštiti rijeke Vrljike.

Za realizaciju projekta predviđene su četiri godine. Splitsko-dalmatinska županija prva je po ugovaranju aglomeracija u Hrvatskoj, istaknuo je dožupan Ante Šošić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije