Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Ugostitelji zadovoljni odlukom Stožera o produljenju radnog vremena tijekom Eura: 'To je suradnja'

Foto: PIXSELL
1/3
11.06.2021.
u 19:29

Odluku stožera ocjenjuju dobro i zbog turističke sezone

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore pozdravio je odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o produljenju rada ugostiteljskih objekata do 24 sata.

Ceh je prošlog tjedna uputio je zahtjev Stožeru u kojem predlažu da se ugostiteljima dopusti rad do minimalno 24 sata tijekom Europskog prvenstva u nogometu, s obzirom da se epidemiološka slika popravila.

>> VIDEO Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

- Većina ugostitelja već se pripremila za nadolazeće Europsko prvenstvo, a ono će se pratiti na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, zadnje utakmice planirane su za 21 sat. Produljenjem radnog vremena omogućeno je gostima da poprate utakmicu do kraja, čime će se izbjeći potencijalne neugodnosti i situacije da netom prije završetka utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale. Također, ova odluka o produljenju radnog vremena dobra je i zbog turističke sezone koja je već počela te će i strani gosti moći pratiti svoje reprezentacije u sigurnom okruženju - navode u Cehu.

- Ova odluka o produljenju rada ugostiteljskih objekata neće ugroziti epidemiološku situaciju, već će omogućiti da praćenje nogometnog prvenstva prođe bez ikakvih neugodnosti. Ovo je primjer uspješne suradnje struke i Stožera, a vjerujem da je odluka na zadovoljstvo svih - kako mojih kolega, tako i brojnih navijača koji će Europsko prvenstvo u nogometu pratiti u ugostiteljskim objektima. Ovim putem još jednom pozivam sve da se pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo se zajedničkim djelovanjem što skorije vratili normalnom načinu života i poslovanja - ističe Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije