Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugostitelj o padu prometa:

'Potrošači su loši, dođe njih nekoliko pa naruče jednu pizzu...'

turizam
Miranda Cikotic/PIXSELL
07.08.2019.
u 10:26

"Potrošači uglavnom konzumiraju jeftiniju hranu, ćevape i pizze", kaže vlasnik konobe Viktor

Prema službenim podacima gostiju je ovog ljeta u Hrvatskoj tek neznatno manje, dok je potrošnja u odnosu na prošlu godinu značajno veća. Neki od ugostitelja čiji su lokali smješteni u centru Umaga tvrde kako im je pao značajno promet i to od 25 do 30 posto.

Viktor Gjini, vlasnik konobe Viktor tvrdi da mu se pad prometa i klijentele kreće oko 35 posto, što je, ističe - užas.

- Potrošači su loši, uglavnom konzumiraju jeftiniju hranu, ćevape i pizze. Naručuju po jednu pizzu za dvije ili više osoba jer su to, uglavnom, obiteljski gosti iz nekadašnjih zemalja istočnog bloka. Brzo odlaze na spavanje pa se terase već prazne od 21.30 sati, dok drugih potrošača nema. Općenito nema gužve u gradu, onog poznatog talijanskog žamora u kolovozu, sve je umrtvljeno i ne znam gdje su ti brojni gosti o kojima nam pune glave. Možda su u svojim apartmanima, a možda u pečenjarama po trgovačkim centrima, kaže Gjin

On smatra kako je veliki dio lanjskih gostiju vjerojatno odletio u Grčku i Tursku jer su im cijene i usluga tamo prihvatljiviji, piše Glas Istre. 

 

Ključne riječi

Komentara 130

HA
Hagar
11:03 07.08.2019.

I sto je Viktor napravio po tome? Digao još cijene i smanjio porcije da kompenzira slabu prodaju. Hrvatska posla

DU
Deleted user
10:49 07.08.2019.

Jel se ovi ugostitelji prave ludi pa ne znaju u čemu je problem ili nas prave bedacima ovakvim izjavama?!

DU
Deleted user
10:36 07.08.2019.

Normalno da su losi kad njegova "jeftina" hrana odnosno pizza sigurno kosta 100kn, a "becki odrezak" koji mu je sigurno posluzen s hladnim ledovim pomfrijem i zlicom kecapa kosta 200 kn...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije