Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Karlovac ugostiteljima od 1. ožujka

Ugostitelji mogu proširiti terase na gradsko zemljište bez plaćanja naknade

Karlovački ugostitelji pripremaju terase kafića za otvaranje koje je najavljeno za 1. ožujka
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
26.02.2021.
u 15:32

Grad je do kraja ožujka ne naplaćuje niti komunalnu naknadu za poslovne prostore i građevinsko zemljište

Grad Karlovac novim mjerama želi pomoći ugostiteljima u gradu kako bi s popuštanjem mjera 1. ožujka, mogli lakše poslovati.

- Grad Karlovac je donio Odluku o korištenju veće površine za postavljanje terasa. Odluka vrijedi od 1. ožujka do 31. svibnja ove godine. Ovom odlukom svi naši ugostitelji mogu proširiti terase kako su to činili tijekom ljeta. Potrebno je samo podnijeti zahtjev nadležnom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo. Za proširenje terasa na javnim površinama se neće naplaćivati najamnina – kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.  

Podsjetio je i na mjere koje su na snazi od prosinca prošle godine i traju do 31.3.2021. godine.

Među ostalina, ne naplaćuju naknade za korištenje javnih površina za ugostiteljske terase za razdoblje korištenja, a obustavljeno je i plaćanje podzakupnine za neizgrađeno građevinsko zemljište na prostoru između Gradske tržnice i pruge za obavljanje trgovačke djelatnosti, ne naplaćuju naknadu za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu ili na upravljanju Grada Karlovca koji su dani na korištenje udrugama, te zakupnina za sve poslovne prostore u vlasništvu ili na upravljanu Grada Karlovca, izuzev nekih zakupnika, poput ljekarni, pekara i ostalih.  

Grad je do kraja ožujka ne naplaćuje niti komunalnu naknadu za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti  pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, te sportske djelatnosti i zabavne i rekreacijske djelatnosti.

Kroz Program potpora malom gospodarstvu za 2021. godinu Grad Karlovac je predvidio između ostalog, i potpore za sufinanciranje troškova zakupa poslovnih prostora u privatnom vlasništvu, pa ovim putem pozivamo obrtnike i poduzetnike koji udovoljavaju uvjetima da se obrate nadležnom Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam. Grad će i dalje pratiti situaciju s pandemijom i stanje u gospodarstvu, te sukladno zakonskim ovlastima i mogućnostima nastojati pomoći poslovanju poduzetnika na području Grada Karlovca u ovim izvanrednim okolnostima - poručuju u Gradu Karlovcu.

 

Prije godinu dana zabilježen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije