Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOGOM OROŽJE?

Uglednici traže raspuštanje slovenske vojske

vojna vježba
Željko Hladika
29.01.2010.
u 13:52

Ljubljanska Mladina pokrenula je peticiju za potpuno ukidanje slovenskih oružanih snaga, ne isključujući ni mogućnost slovenskog istupanja iz NATO-a.

LJUBLJANA – Vojsku kakvu sada ima Slovenija treba raspustiti, dio postojećeg osoblja prekvalificirati u socijalne radnike koji skrbe za starije osobe, dio u civilnu zaštitu, a oko 500 bivših vojnika treba osposobiti za potrebe mirovnih misija sukladno potrebama obveza članstva u NATO-u.

Pritom se ne isključuje ni mogućnost izlaska Slovenije iz NATO-a, kaže se u peticiji "Ukinimo vojsku!" čije je potpisivanje jučer pokrenuo tjednik Mladina i već prikupio više od 330 potpisa uglednika među kojima su pučka pravobraniteljica Zdenka Čebašek Travnik, njezin prethodnik Matjaž Hanžek, pjevač Zoran Predin i pisac Goran Vojnović.

Ne radi se o potpunoj demilitarizaciji Slovenije, ali je činjenica da se suverenost, utjecaj i ugled države više ne temelje na veličini vojnih snaga, kažu autori peticije.

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar punkufer
punkufer
12:56 30.01.2010.

Super. Ja ću mirnije spavati. Ipak je to bila sila...

Avatar ljutatrava
ljutatrava
14:44 29.01.2010.

zlovenci, nemojte raspuštati vojsku dok ne riješimo PZ. tako da možemo poslati jedno Lovačko društvo u lov,do A i I granice.

DO
doktorica
08:49 30.01.2010.

Briga nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije