Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Erduta

Ugledni odvjetnik motociklom sletio s ceste i poginuo

Radan Kovač
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.04.2018.
u 22:20

Radan Kovač je bio u posjeti prijatelju u Erdutu, no na povratku u Osijek je stradao

Poznati osječki odvjetnik Radan Kovač (56) poginuo je danas oko 17 sati na cesti između Erduta i Osijeka, pri slijetanju svojim motociklom.

Kako doznajemo, Radan Kovač bio je u posjeti prijatelju u Erdutu, iskoristio je lijepo vrijeme da se provoza motociklom.

Pri povratku u Osijek, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s ceste. S teškim ozljedama prevezen je u osječku bolnicu gdje je ubrzo izgubio bitku za život.

Radan Kovač bio je izuzetno cijenjen odvjetnik, a poznat je, među ostalim, kao branitelj Dine Kontića te kasnije i Mirka Sivića kojima se sudilo u 'slučaju selotejp', za ratne zločine u Osijeku 1991. za što je nepravomoćno osuđen i Branimir Glavaš.

Angažirao ga je i bivši ministar policije Ranko Ostojić u privatnoj tužbi protiv Velimira Bujanca.

Bio je iskusan bajker, pod kotačima je sakupio tisuće kilometara i, pričaju nam njegovi prijatelji, proputovao gotovo pola svijeta pa je tako motociklom obišao i Norvešku te Iran.

Supruga mu je inače Vlasta Šimenić Kovač, sutkinja Općinskog suda u Osijeku, a sudac je bio i njezin otac Dragan Šimenić.

Supružnici Kovač imaju jednu kćerku koja završava medicinu u Novom Sadu.

Komentara 8

LO
lojtra1
06:07 15.04.2018.

Za situaciju gdje je žena sudac a on advokat može se reći da je "dobro posložena" za uspjeh. Ipak, osnovne stvari poput gravitacije, ubrzanja, trenja, inercije nije smio zanemariti jer unatoč iskustvu sa sudom postoji i sudac koji je nepristran.

Avatar navijač
navijač
07:45 15.04.2018.

A po čemu je to ugledan? Zato što je iz "sudačke" obitelji i što ima novaca?? Oćito samo zbog toga jer drugo ništa nije navedeno u članku. Znači li to da je 90% Hrvatskih građana. neugledno?

MI
midea
23:23 14.04.2018.

Koga briga gdje je bio, koga je tužio ili branio i koliko je tisuća kilometara prešao na motoru ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije