Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašno

Uganda: Za homoseksualce doživotna robija

uganda
Foto: Reuters (Ilustracija)
20.12.2013.
u 21:55

Parlament Ugande donio je nacrt zakona kojim se pooštravaju kazne za homoseksualizam, a među njima je i doživotni zatvor za “prekršitelje povratnike”.

Parlament Ugande donio je nacrt zakona kojim se pooštravaju kazne za homoseksualizam, a među njima je i doživotni zatvor za “prekršitelje povratnike”.

Nacrt zakona predviđa i zatvorsku kaznu ako neka osoba ne prijavi nečiju homoseksualnost policiji. Lideri zemalja diljem svijeta kritizirali su novi zakon o homoseksualizmu, među njima i Barack Obama.

>>Saznajte skriva li se u vama homofob

Komentara 13

SK
Skymaster
18:44 21.12.2013.

Zašto nije prenesna vijest da je u New Mexicu legaliziran gay brak? 19 down, 32 to go.

IR
irani.
09:24 21.12.2013.

Poucno za vidjeti kako Hrvatska i bratska Uganda hrabro kroce u Srednji Vijek, mozda i u kameno doba. Sto se ceka? Krenimo svi zatvarati, muciti i ubijati sve one za koje nam je receno kako ih treba istrijebiti. Stari prokusaniprokusani recept, od rimskih krscana, preko srerdnjevjekovnih "vjestica" do Hitlera, Staljina , Putina, svi rade jedno te isto. Zasto nebi I Hrvatska bile u tako probranom drustvu. Ionako vise nikamo ne pripadamo.

XA
xaron
18:50 21.12.2013.

Nesvrstani, šta se drugo moglo očekivati od te političke orijentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije