Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TOLIKO O RASTEREĆENJU'

Ravnatelj: Udžbenik hrvatskog za 1. razred srednje medicinske ima 630 stranica!

Filip Zoričić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 17:13

Kurikularna reforma došla je u sve škole, međutim s promjenama koje bi trebale osigurati da hrvatski učenici budu spremni na sve izazove 21. stoljeća uslijedile su brojne kritike.

Kurikularna reforma došla je u sve škole, međutim s promjenama koje bi trebale osigurati da hrvatski učenici budu spremni na sve izazove 21. stoljeća uslijedile su brojne kritike. Jedna od najčešćih je kritika upravo na težinu udžbenika i radnih bilježnica koji su propisani za učenike. 

Svoje mišljenje upravo o težini udžbenika izrazio je ravnatelj Gimnazije Pula profesor Filip Zoričić na društvenim mrežama.

- Ne moraju ovo svi razumjeti ili ih zanimati, ali udžbenik iz hrv. jezika za 1. razred srednje medicinske škole ima 630 stranica!!!??? Toliko o junacima i brojevima, mitovima i bajkama, zmajevima i vitezovima...toliko o rasterećenju, napisao je profesor Zoričić, prenosi Glas Istre

 

Video: Ministrica Divjak predstavila reformu školstva

Komentara 5

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
17:39 26.09.2019.

Dobro da se javio ovaj profesor da saznamo pravu istinu. Uglavnom sve lijepo o čemu čitamo.. poslije se činjenično utvrdi da to zapravo nije istina. Npr. floskula o "rasterećenju gospodarstva" - državni proračun svake godine je sve veći. Pa "poticanje ruralnog razvoja" - sela su zapravo sve praznija. Pa "reforme"- hrpetine novih propisa, uglavnom popravljanje i krpanje brzopleto pisanih zakona. "Porezne olakšice." - smanji se porez na jedno, još više poveća na nešto drugo. Same laži i obmane.

Avatar prahrvat
prahrvat
20:38 26.09.2019.

iskreno, ne vjerujem da je to istina.

WM
wmnianya
18:32 26.09.2019.

Pa to im je jedino sto im je i ostalo 'Rvacki i 'Rvacka zastava. Nece sigurno o domacoj industriji koja im ne postoji u zemlji uciti. Moraju neceim zakamuflirati tu pustinju sto su ostavili iza sebe. Samo ne znam kakoo se ce jadni migranti snaci sa tim pustim udzbenicima iz 'Rvackoga, oni ce odmah prosvjedovati da se uvede Arapski jezik u skole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije