Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija za izmjene Zakona o zaštiti životinja

Udruge za Hrvatsku bez pasa na lancu: Vezani su 10, 15 godina na iste te lančuge da bi umrli u tom istom blatu

ekoloski incident
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
26.02.2021.
u 13:19

Traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu

Tri najveće udruge za zaštitu životinja u Hrvatskoj - Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec i Udruga Pobjede, kao i druge članice Mreže za zaštitu životinja, pokrenule su nacionalnu kampanju "Za Hrvatsku bez pasa na lancu".

Traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu. - Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljem, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara. Oni, koji po svojoj naravi vole slobodu više nego ljudi, kojima je priroda trčati, njuškati, istraživati, vezani su 10, 15 godina na iste te lančuge da bi umrli u tom istom blatu, poput psa Bobija iz okolice Petrinje koji je umirao u agoniji danima dok ga nisu spasili volonteri tek toliko da umre na toplom i uz ljudski dodir i utjehu - kažu aktivisti iz čakovečkog skloništa Prijatelji.

- Od 2005. godine borimo se za potpunu zabranu držanja pasa na lancima. Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo - napominju u udruzi Prijatelji životinja. Organizirano je online potpisivanje peticije na stranici www.zabranimolanac.net, kojom se traži hitna izmjena Zakona o zaštiti životinja i potpuna zabrana držanja pasa na lancu.

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
14:08 26.02.2021.

Podržavam udruge, ali svojom imovinon neka jamče svaki ugriz ili napad životinja. U cijelom zapadnom svijetu psi se drže na lancu i s brnjicom u šetnji jer nitko ne odgovara za izgrižene djecu i ljude.

SP
spremni0
15:10 26.02.2021.

gluposti, pas mora biti vezan

Avatar ante433
ante433
14:22 26.02.2021.

Od kad je vijeka i svijeta uvijek jse znalo gdje je psu mjesto, a od kad jedete iz istog tanjura spavate na istom krevetu ljubite ga kao dijete od tad i jest sve naopako na ovom svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije