Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJELJENJE ZNANJA

Ovaj način poslovanja koristan je i za poduzeće, ali i za zajednicu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/14
01.12.2017.
u 14:00

Na panel-raspravi sudjelovale su Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Vesna Lendić Kasalo, v. d. ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Jela Prgić Znika, izvršna direktorica  Volonterskog  centra Zagreb, Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge "CRVENI NOSOVI – Klaunovi doktori" iz spajaLICE te predstavnici STYRIA:SCOOL Akademije i Ine.

Da je dijeljenje znanja novi oblik društveno odgovornog poslovanja u kojemu postoji i korist za poduzeće, ali i za zajednicu, zaključile su sudionice panel-diskusije koju je organizirala INA u sklopu novopokrenute inicijative spajaLICA HUB

Dapače, rasprava pod nazivom “Dijeljenje znanja – novi model društveno odgovornog poslovanja?” održana je u sklopu brojnih besplatnih edukacija namijenjenih nevladinim organizacijama i obrazovnim institucijama koje je INA organizirala kako bi obilježila uspješnu dvogodišnju suradnju koju je ostvarila s brojnim udrugama dajući im na korištenje svoje prostorije u Medulićevoj ulici.

Takva gesta, posvjedočili su to predstavnici udruga okupljeni u spajaLICI DAR, CRVENI NOSOVI – Klaunovi doktori, Ja BIHLjubav na djelu, udruge Krila te Saveza gluhoslijepih osoba Dodir, uvelike im je pomogla da nastave s radom i osiguraju svojim članovima i korisnicima još kvalitetnije uvjete i rad. 

Nova Inina inicijativa – spajaLICA HUB, uza sve već navedene udruge koje djeluju u spajaLICI, vrijednost donosi i drugim udrugama jer se znanja i vještine koja posjeduju Inini stručnjaci, udruge iz spajaLICE te znanja Ininih partnera, stavljaju na raspolaganje i drugim udrugama, čime je model društveno odgovornog poslovanja, pri čemu se ponajprije Inine nekretnine daju na korištenje udrugama, sada podignut na višu razinu i suradnja je proširena i na ostale nevladine organizacije.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na panel-raspravi tako su sudjelovale Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Vesna Lendić Kasalo, v.d. ravnatelja Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Jela Prgić Znika, izvršna direktorica  Volonterskog  centra Zagreb, Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge "CRVENI NOSOVI – Klaunovi doktori" iz spajaLICE te predstavnici STYRIA:SCOOL Akademije i Ine. 

Sugovornice su se složile oko toga kako se trenutačna percepcija da se udruge previše oslanjaju na državni, odnosno novac iz blagajne lokalnih jedinica, mora mijenjati te da udruge, ali i javni sektor, moraju pronaći model zajedničke suradnje.

– Društveno odgovorno poslovanje nije alternativa, ono mora biti obavezno i za poduzeće, ali i za društvo – naglasile su sugovornice. 

Dijeljenjem znanja kroz spajaLICU HUB, kao platformu na kojoj se znanjima spajaju različiti dionici, promoviraju se vrijednosti volontiranja ne samo kod zaposlenika već i kod mladih, ali i važnost partnerstva i cjeloživotnog učenja.

Tako su zainteresirani predstavnici udruga ovaj tjedan u Medulićevoj 34 u Zagrebu mogli poslušati besplatna predavanja o financijama za udruge, prikupljanju sredstava te EU fondovima za nevladine organizacije, dok se danas za nadarene učenike, članove udruge DAR, održava radionica pod nazivom "Biogoriva“  i predstavlja im se projekt „Reciklirajte otpadno jestivo ulje s Inom!" 

Panel i predavanja tek su početak stručnih edukacija koje su u INA spajaLICA HUB-u u planu tijekom cijele iduće godine, a sve aktivnosti zainteresirani mogu pratiti prijavom na obavijesti spajalica@ina.hr.

Komentara 37

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
09:29 18.12.2017.

Hrpa parazita koji isisavaju proračun.Fuj.

DU
Deleted user
18:53 18.12.2017.

Uhljebi i paraziti neka se sami financiraju... Upada u oči jedna stvar, totalna spolna neravnopravnost. Pustite malo i muške da džabalebare, a za drugarice neka se uvedu spolne kvote na bauštelama, u čistoći, u kamionima i drugdje gdje se teško radi, zar nismo svi ravnopravni?

DU
Deleted user
16:04 18.12.2017.

Nevladine "udruge" se financiraju ako su skrojene po partijskim potrebama. To otprilike ovako ide: SDP-ovim "udrugama" koje broje par stotina partijaca milijarda kuna (1 000 000 000), a za obrazovanje nigdje para...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije