Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Opsjednut gejevima'

Udruga za prava homoseksualaca: Nije nam žao što Papa odlazi

homoseksualci
DPA/PIXSELL
12.02.2013.
u 11:20

– Nadamo se samo da će novi papa biti bolji prema LGBT populaciji u Crkvi, kao i u cijelom svijetu – dodao je Tijsma.

Najstarija svjetska udruga za prava homoseksualaca kazala je jučer da se nada kako će nasljednik pape Benedikta XVI. biti otvoreniji prema gejevima i lezbijkama, piše GlobalPost.

–  Nismo tužni – kazao je glasnogovornik nizozemske udruge COC Philip Tijsma nakon što je 85-godišnji papa objavio da se povlači s položaja. – Nadamo se samo da će novi papa biti bolji prema LGBT populaciji u Crkvi, kao i u cijelom svijetu – dodao je Tijsma.

Novi papa bi trebao biti "manje opsjednut pitanjem homoseksualnosti"

Smatraju da novi papa mora biti "manje opsjednut pitanjem homoseksualnosti" dodajući da je Benedikt XVI. stalno govorio protiv gej brakova. U svom govoru u prosincu "papa na odlasku" zatražio je od katolika da se bore za zadržavanje tradicionalne obitelji koju čine otac, majka i djeca, dok bi promjena značila prijetnju čovječanstvu.

– Katolička crkva nedavno je istaknula da se želi boriti protiv diskriminacije. Mislimo da je to velika prilika – kazao je Tijsma i dodao da se novi papa treba usredotočiti na konkretne probleme u Rusiji i Ugandi gdje se prava homoseksualaca neprestano krše.

Nizozemska je 2001. godine bila prva država koja je legalizirala gej brakove, a potom su je pratile još neke države.

>>Bavarac je o svom izboru za papu rekao: To je giljotina!

>>Papa objavio odlazak pa grom pogodio baziliku svetog Petra

Komentara 13

VI
virtuozo
22:18 12.02.2013.

kada crkva opali perom boli puno više nego bič kakvog silnika. Blagost u kritici je ono što najviše boli protivnike katolicizma

MI
milostiv
11:23 12.02.2013.

ko su oni?

DU
Deleted user
11:45 12.02.2013.

Homoseksualne udruge bi trebale svoje probleme rješavati s državama,a ne s papom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije