Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramotan javni govor

Udruga Vigilare osudila Ribićevu izjavu u kojoj Huića naziva 'neoliberalnim talibanom'

Vilim Ribić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
10.03.2016.
u 18:57

Ribić je bivšeg novinara i suosnivača udruge poreznih obveznika 'Lipa' Davora Huića nazvao 'neoliberalnim talibanom koji je pisao pamflete protiv sindikata'

Nakon što je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić kritizirao imenovanje Večernjakovog kolumnista Davora Huića kao posebnog savjetnika predsjednika Oreškovića za unutarnju politiku, na Ribićevu izjavu reagirala je udruga Vigilare

Podsjetimo, Ribić je bivšeg novinara i suosnivača udruge poreznih obveznika 'Lipa' Davora Huića nazvao 'neoliberalnim talibanom koji je pisao pamflete protiv sindikata'.

Zbog ove izjave udruga Vigilare od Ribića traži javnu ispriku i moli javnost da reagira na, kako ističu, sramotan javni govor. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Udruga VIGILARE traži javnu ispriku radi povrede časti i ugleda g. Davora Huića od g. Vilima Ribića jer ga nazvao "ekonomskim talibanom".

Imenovanje posebnim savjetnikom za unutarnju politiku predsjednika Vlade gospodina Davora Huića Udruga VIGILARE pozdravlja.

Gospodin Huić poznat je u javnosti kao osoba kao stručnjak za odnose s medijima, vrsni politički komentator i analitičar, utemeljitelj i izvršni direktor Udruge Lipa, udruge poreznih obveznika, koja se bori da svakom poreznom obvezniku bude što manji nepotrebni porezni namet, kao i za transparentno i namjensko trošenje javnog novca. 

Udruga VIGILARE bliska je udruzi Lipa u ekonomskim pitanja, a surađivali smo i na KulFestu, manifestaciji udruga COK i VIGILARE, u promociji ekonomskih sloboda, toliko potrebnoj Hrvatskoj

S druge strane, gospodina Vilima Ribića ne treba posebno opisivati jer je poznat široj javnosti. Odmaknemo li na stranu da stavovi g. Huića predstavljaju nešto što se smatra umjerenim i uobičajenim stajalištem, te nečim što je po našem stavu itekako potrebno u Hrvatskoj danas, smatramo sramotnim upotrebljavati takve ideološke sintagme u cilju ocrnjivanja druge javne osobe.

Pristajući na takvo što, daje se poruka da je takvo što poželjno društveno ponašanje od strane bilo koga, a osobito javne osobe.Očekujemo ispriku g. Ribića od narednih dana, a podržavatelje Udruge pozivamo da upute e-mail protesta. Ujedno pozivamo opću hrvatsku javnost da reagira na ovakav sramotan javni govor, stoji u priopćenju udruge.

>>Još jedan kolumnist Večernjeg na Markovu trgu

>>Ribić jednoglasno ponovno izabran za predsjednika Matice hrvatskih sindikata

Komentara 6

DO
doktorica
00:53 11.03.2016.

i taj živi odlično na teret radničke sirotinje...

Avatar Melankolija
Melankolija
20:34 10.03.2016.

Tko su ti Vaginale?

ZV
Zvonko60
20:07 10.03.2016.

Al Capone sindkata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije