Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vigilare ministrici Divjak:

'Hoćete li dopustiti ulazak slikovnice o tzv. istospolnim obiteljima u vrtiće i škole?'

30.05.2013., Zagreb - Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
04.01.2018.
u 09:40

Budući da smatramo kako je riječ o akciji iza koje se krije jasna političko-ideološka agenda, molimo Vas da nam odgovorite na nekoliko pitanja, zahtijeva Vigilare

Udruga Vigilare ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak uputila je otvoreno pismo u kojem traži da im odgovori hoće li dopustiti ulazak slikovnice o istospolnim obiteljima u hrvatske vrtiće i škole. 

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovana ministrice Divjak, u javnosti se pojavila informacija da će udruga 'Dugine obitelji' 18. siječnja predstaviti prvu slikovnicu o tzv. istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku. Slikovnicu spomenuta udruga planira donirati vrtićima i školskim knjižnicama diljem Hrvatske.

Budući da smatramo kako je riječ o akciji iza koje se krije jasna političko-ideološka agenda, molimo Vas da nam odgovorite na nekoliko pitanja.

1. Hoćete li dozvoliti ulazak ove sporne literature u hrvatske vrtiće i škole?

2. Smatrate li da je za hrvatsku djecu dobro da se u odgojno-obrazovnim ustanovama distribuira literatura koja nema odobrenje stručnih tijela?

3. Hoće li ravnatelji moći odbiti ovakvu donaciju i hoće li Vaše ministarstvo stati iza njih u potencijalnim tužbama za 'diskriminaciju'?

4. Smatrate li da bi roditelji trebali imati pravo glasa o tome hoće li se njihovo dijete u nastavi služiti ovom slikovnicom?

5. Je li, po Vašem mišljenju, primjereno da udruge civilnog društva samoinicijativno u vrtiće i škole dostavljaju literaturu koju bi se onda potencijalno koristilo u nastavi? Ovo nas pitanje posebno zanima zato što Vigilare također vrijedno radi na odgojno-obrazovnim sadržajima za djecu i mlade koje bismo rado donirali vrtićima i školama diljem Hrvatske."

Pogledajte galeriju: Konferencija Udruge Vigilare vezano uz Istanbulsku konvenciju

30.05.2013., Zagreb - Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
1/17

Komentara 60

JK
jurica.kovač
10:05 04.01.2018.

Normalno da nisam za to da se uvode takve slikovnice

Avatar duka4
duka4
10:11 04.01.2018.

da tako stA vidim... istog momenta bi ispisao dijete iz vrtića. mislim da tu netko debelo nije normalan ako to dozvoli

JK
jurica.kovač
10:05 04.01.2018.

Normalno da nisam za to da se uvode takve slikovnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije