Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjava o missici

Udruga 'U ime obitelji' optužila ministra Ostojića za diskriminaciju

Ranko Ostojić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
18.06.2015.
u 11:13

Ostojić je, naime, na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije, odigrane u petak, 12.6.2015., odgovorio "vjerovatno neka bivša missica u ime organizatora"

Udruga "U ime obitelji" podnijela je predmetnu prijavu pravobraniteljici za ravnopravnost spolova u povodu izjave potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koju je objavio na svom Facebook profilu, a koju su prenijeli svi mediji u  Hrvatskoj.

Ostojić je, naime, na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije, odigrane u petak, 12.6.2015., odgovorio "vjerojatno neka bivša missica u ime organizatora", što je, kako tvrde u udruzi, iskazivanje golemog nepoštivanja prema ženama.

 – Ministar Ostojić se javno izruguje ženama, stavljajući missice u negativan kontekst. Pretpostavljamo da je ministar, takvom primjedbom, kojom za neotkrivanje znaka koji podsjeća na kukasti križ optužuje “neku bivšu missicu“, htio uvrijediti gospođu Anicu Kovač, suprugu Roberta Kovača, člana stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije, što je nedopušteno ponašanje za ministra. Ovakva izjava ministra Ostojića, nažalost, nije izolirani slučaj u njegovim javnim nastupima, budući da on, kao ministar, dulje vremensko razdoblje koristi medijski prostor zloupotrebljavajući slobodu govora i potiče na diskriminaciju – poručuju iz udruge.

>> Ministar Ostojić o kukastom križu: Da se zvijezda ukazala bilo bi viđeno!

Komentara 27

GU
General_U
11:19 18.06.2015.

tko se takne ovog isfrustriranog ministra može završiti kao marko franciskovič ovaj se voli osvećivati svojim protivnicima koristeći poziciju moći.

Avatar stonoga
stonoga
11:55 18.06.2015.

Ostoja je frustriran , pred njim je gubitak vlasti, lustracija a pred UiO buducnost .

Avatar juricamesko
juricamesko
11:27 18.06.2015.

nije Ostoja Rankovic kriv sto je postao takav. strah cini cuda u covjeku,a njega hvata panika od onoga sto ce se otkriti poslije izbora.zna ministar u kakve je sve svrhe zlo upotrebljavao policiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije