Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel

Udruga Spas: Sklonite svoje pse daleko od pucnjave!

psi
Prijatelji životinja
30.12.2011.
u 11:04

Psi zbog pucnjave panično bježe sve više se udaljavajući od kuće i na kraju potpuno dezorijentirani i preplašeni odlutaju kilometrima daleko

Kako se približava Nova godina, Udruga za zaštitu životinja Spas zaprima sve više prijava o psima lutalicama koji su zbog straha od pucnjave i detonacija vlasnicima pobjegli iz dvorišta kuća ili se čak otrgli s lanca. Udruga stoga moli vlasnike pasa da ovih dana svojim ljubimcima posvete posebnu pažnju, a naročito u novogodišnjoj noći te da ih na vrijeme sklone u kuću, garažu ili podrum i imaju pod nadzorom više nego obično.

– Većina životinja zaista se boji pucnjave i bježi glavom bez obzira, preskačući i visoke ograde koje nikad do tada nisu preskakivali. Psi zbog pucnjave panično bježe sve više se udaljavajući od kuće i na kraju potpuno dezorijentirani i preplašeni odlutaju kilometrima daleko. Na stranom teritoriju završe kao psi lutalice koje vlasnici, uz svoju  najbolju volju, nikada više ne nađu. Takvi psi umiru od gladi, žeđi, pothlađenosti, bolesti i nesreća u prometu – ističu u Spasu.

Uz  dobronamjerni apel udruga Spas ujedno podsjeća vlasnike pasa da su prema zakonu dužni imati svoje životinje pod nadzorom, a posebno u ovakvim specifičnim situacijama.

Ključne riječi

Komentara 14

MI
mightymraz
19:49 30.12.2011.

@liskovaca Ne moze proc niti jedno novogodisnje slavlje a da ne citas slijedece jutro u klicima koji su ostali bez prstiju, ociju i slicno, a i naravno o tome da su ugurali petardu macki/psu tamo gdje sunce ne sja. Petardee su glupe i opasne, a jos su opasnije u rukama klinaca.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:46 30.12.2011.

30.12.2011. u 14:49h liskovaca je napisao/la: marš stoko! ne možeš se više prošetati parkom bez da staneš na govno! Tko nas štiti od tih životinja????? Većina tih kretena nema obitelj pa to nadomjeste sa psima i onda slušamo kako psa zove \"dođi mami\"!?!?!?!?!? Bolesno! ========================================== Ako je ovdje itko Bolestan Onda si to ti Odvratni Stvore

LI
liskovaca
14:49 30.12.2011.

marš stoko! ne možeš se više prošetati parkom bez da staneš na govno! Tko nas štiti od tih životinja????? Većina tih kretena nema obitelj pa to nadomjeste sa psima i onda slušamo kako psa zove \"dođi mami\"!?!?!?!?!? Bolesno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije