Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAČIN LIJEČENJA'
Povratak na članak

Roda: Medicinski potpomognuta oplodnja ne smije postati svjetonazorsko pitanje

Irena Rožić: Više se ne smije vratiti zakonska restriktivnost koja je bila na snazi za mandata Darka Milinovića

Komentari 3

Avatar abakus
abakus
19:06 30.04.2016.

Protivim se svakom obliku MPO u kojem se manipulira već začetom djecom. Što se tiče neplodnosti, ona ne bi bila toliko visoka da se ljudi na djecu odlučuju mlađi, a ne tek nakon 30-e godine ili i kasnije. Karijera, uvjeti, ovo i ono... dijete treba roditi što prije a sve će se ovo drugo samo po sebi s vremenom riješiti. Nije u redu odgađati rađanje, pa još i mijenjati partnere i navući kakvu spolnu bolest koja može oštetiti reproduktivni sustav ili napraviti i pobačaj jer "nije vrijeme još za dijete" - a onda, kad rezultat svega toga bude nemogućnost začeća djeteta prirodnim putem, kukati i začinjati u epurveti djecu pa birati između njih koje će se implantirati a koje neće... Protivim se apsolutno ideji doniranja sjemena, a pogotovo anonimno. Svako dijete ima pravo znati tko su mu otac i majka i ima pravo živjeti s tim ljudima u obitelji. "Pravo na pobačaj" i "pravo na majčinstvo" dva su lica istog nasilja - onog nad djetetom, o čijim pravima se šuti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.