Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga ireligioznih

Udruga prosvjeduje protiv molitve prije jela u dječjem vrtiću

vrtić
PIXSELL
28.12.2011.
u 18:16

U solinskom vrtiću Cvrčak sva se dijeca moraju pomoliti prije jela, a za to mora postojati zahtjev roditelja – tvrde iz udruge

Potaknuti pritužbama roditelja djece koja pohađaju solinski vrtić Cvrčak udruga koja promiče prava ireligioznih osoba "Protagora" oglasila se priopćenjem na svojim internetskim stranicama. Naime, u tom vrtiću je praksa da se djeca prije jela pomole, što je mimo volje nekih roditelja, piše u priopćenju.

Zbog toga je Udruga ravnatelju vrtića Davoru Mikasu poslala e-mail kojim su ga obavijestili o konkretnoj pritužbi roditelja te su ga zamolili da poduzme mjere protiv takve prakse.

No, ni nakon 10 dana nije stigao nikakav odgovor, zbog čega je predsjednik "Protagore" Milan Polić pokušao nekoliko puta bezuspješno kontaktirati ravnatelja telefonom. Pozivi upućeni na mobilni telefon također su ostali neodgovoreni. Nakon petnaestak uzaludnih poziva, nazvao je tajnicu vrtića koja nije znala objasniti što se dogodilo.

Udruga se obratila i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, no ni tamo nisu naišli na odobravanje i poručili su im preko glasnogovornika da ne mogu ništa poduzeti glede tog pitanja.

– Budući da za vjeronaučno djelovanje u dječjim vrtićima mora postojati zahtjev roditelja, a djeca ireligioznih roditelja svakodnevno su izložena religijskoj indoktrinaciji, o čemu oni saznaju tek naknadno, takva je praksa u suprotnosti ne samo s Ustavom RH nego i propisima koji reguliraju vjeronaučnu djelatnost u dječjim vrtićima – piše u priopćenju.

Komentara 16

PR
promatrac1965
18:43 28.12.2011.

„Udruga za zaštitu prava ireligijoznih osoba“ – Kakav nepismen naziv! Inace, djeca areligioznih roditelja za vrijeme molitve djece religioznih roditelja mogu otici prati ruke – ako im molitva religioznih bas toliko smeta.

ZE
.zeitgeist.
18:50 28.12.2011.

Nek se idu molit u WC da se normalna djeca mogu na miru igrati ili jesti.

DO
doktorica
08:39 30.12.2011.

bolje da mole nego da psuju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije