Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko priznanje

Udruga HUKI s projektom LEAP Summit je dobitnik nagrade „Europski građanin“

22.06.2018.
u 11:55

Udrugu Hrvatski ured za kreativnost i inovacije s projektom LEAP Summit nominirali su zastupnica Ivana Maletić i zastupnik Ivica Tolić te su istaknuli kako su ponosni što je HUKI s projektom LEAP Summit dobitnik ovogodišnje nagrade Europski građanin

Europski parlament dodjeljuje na godišnjoj razini nagradu „Europski građanin“ kao priznanje za iznimna postignuća građana, skupina ili udruga koje su pokazale visoki angažman u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanju prekogranične suradnje unutar Europske unije.

Dobitnik ovogodišnje nagrade je udruga Hrvatski ured za kreativnost i inovacije s projektom LEAP Summit. Udrugu Hrvatski ured za kreativnost i inovacije s projektom LEAP Summit nominirali su zastupnica Ivana Maletić i zastupnik Ivica Tolić te su istaknuli kako su ponosni što je HUKI s projektom LEAP Summit dobitnik ovogodišnje nagrade Europski građanin:

„Drago nam je da se inicijative mladih u području razvoja poduzetničkih projekata prepoznaju kao prioritet ne samo na EU razini nego i u Hrvatskoj. Mladi mogu pokrenuti velike projekte i promijeniti lokalne zajednice i cijelo društvo, stvarajući time pretpostavke za snažniji razvoj i napredak. Sigurni smo da će ovo priznanje biti vjetar u leđa mladima okupljenim u udruzi HUKI koji će nastaviti
s organiziranjem događaja na kojima se razmjenjuju znanja i iskustva te pomaže mladim poduzetnicima i inovatorima da dobiju potrebnu podršku i brže se razvijaju. Ovom nagradom motiviramo mlade poduzetnike i inovatore za razvoj novih uspješnih inicijativa i projekata.“

Mladi kao generatori poduzetničkih inicijativa i društvenih inovacija Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) je udruga mladih osnovana primarno radi promicanja talenata, poduzetništva, inovacija i umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica kroz društvene inovacije. Kroz organizaciju više od 30 projekata svake godine, ova udruga stavlja u središte interesa umrežavanje mladih s uspješnim ljudima iz cijelog svijeta te povezivanje različitih dionika u svrhu promicanja poduzetništva i zapošljavanja.

Multidisciplinarna znanja i promicanje poduzetništva

Najveći projekt udruge je LEAP Summit – međunarodna konferencija za mlade koja se održava već tri godine u Zagrebu te okuplja više od 3,000 mladih iz više od 40 zemalja svijeta. Konferencija se fokusira na multidisciplinarna znanja odnosno na poticanje mladih na poduzetništvo, razmjenu ideja i znanja te inspiriranje i ohrabrivanje mladih u pronalasku svog zanimanja. Samim projektom se želi stvoriti mreža ljudi različitih struka koji dijele zajedničke ambicije za uspjeh i kreiranje pozitivnih promjena u svojim sredinama.

“Mladi posjeduju veliku energiju koja može generirati mnoge pozitivne promjene. Kako bismo tu energiju usmjerili u pravcu stvaranja perspektivne budućnosti za sve, osnovali smo LEAP Summit koji Hrvatsku pozicionira kao centar znanja, inspiracije i poduzetničkih inicijativa u Europi. Nagrada “Europski građanin” potvrđuje da smo na pravom putu i predstavlja veliko priznanje i motivaciju za budućnost” ističu iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Hrvatski pokret za mlade utječe na tisuće mladih u Europi

Uz centralnu konferenciju u Zagrebu u trajanju od tri dana, udruga organizira i jednodnevne konferencije za mlade u više od 30 gradova Europske Unije pod nazivom LEAPin koje su povezane s LEAP Summitom kroz LEAP pokret za mlade. Zahvaljujući LEAP-u svake godine tisuće mladih usvoje nova aktualna znanja koja su važna za zapošljavanje i samozapošljavanje, povežu se s kolegama iz cijeloga svijeta te pokreću nove projekte i poduzeća, ostvaruju nove poslovne suradnje i oformljuju nove pozitivne inicijative.

Na samom LEAP Summitu i LEAPin konferencijama sudjelovalo je već više od 300 predavača koji su prenijeli različita znanja mladima kroz brojna interaktivna predavanja, panel rasprave,debate i studije slučaja.

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije