Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladost i kreativnost

Udruga 'HUKI' dobila 'Europskog građanina', nagradu im uručio Jandroković

U Saboru dodijeljena nagrada Europski građanin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.09.2018.
u 11:58

Nagradu "Europski građanin" od 2008. dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije (HUKI), udruzi koja okuplja mlade i kreativne ljude, uručio nagradu "Europski građanin" za 2018. godine. 

"Posebno mi je drago da takva udruga koja objedinjuje mladost, obrazovanje, poduzetništvo i međunarodnu povezanost dobiva ovu nagradu. Kad bi me netko pitao što bi bio recept za uspjeh u današnjem svijetu, koji je prepun novih izazova, onda bih sasvim sigurno naveo ta četiri sastojka", rekao je Jandroković.

"To je put koji zaista može poslužiti kao primjer svima onima, koji danas rade i djeluju u Hrvatskoj", dodao je.

Udruga HUKI osnovana je radi promicanja talenata, poduzetništva, inovacija i umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica kroz društvene inovacije. Za nagradu su je nominirali europarlamentarci Ivana Maletić i Ivica Tolić (HDZ/EPP).

U Saboru dodijeljena nagrada Europski građanin U Saboru dodijeljena nagrada Europski građanin
1/11

"Primjeri ovakvih projekata, ovakvih udruga mladih, zapravo su primjeri koji bi trebali inspirirati i voditi sve u načinu rada i djelovanja. to je primjer kako trebaju djelovati institucije u cijeloj zemlji i poticati mlade da se povezuju i uče o novim vještinama i znanjima kako bi bili što kvalitetniji na tržištu rada  i kako bi mogli doprinijeti rastu i razvoju", rekla je Maletić na dodjeli nagrade.

HUKI organizira više od 30 projekata svake godine, a najveći projekt udruge je LEAP Summit – međunarodna konferencija za mlade koja se održava već tri godine u Zagrebu te okuplja više od 3.000 mladih iz više od 40 država svijeta. Konferencija je usmjerena na poticanje mladih na poduzetništvo, razmjenu ideja i znanja te inspiriranje i ohrabrivanje mladih u pronalasku zanimanja. Projektom se želi stvoriti mreža ljudi različitih struka koji dijele zajedničke ambicije za uspjeh i kreiranje pozitivnih promjena u svojim sredinama.

Uz središnju konferenciju u Zagrebu u trajanju od tri dana, udruga organizira i jednodnevne konferencije za mlade u više od 30 gradova Europske Unije pod nazivom LEAPin koje su povezane s LEAP Summitom kroz LEAP pokret za mlade.

"Smatramo da su mladi velika snaga Europe i trebali bi biti motor rasta i razvoja određene države", rekao je Andrej Hanzir koji je u ime udruge HUKI primio nagradu.

Nagradu "Europski građanin" od 2008. dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

Pogledajte kako se vara kupce na tržnicama

 

 

 

Komentara 7

CM
carlo.maldini.96
12:19 17.09.2018.

HUKI je sjajna udruga, bravo momci!

PA
PavasTea
12:25 17.09.2018.

Ja bi za europskog građanina godine nominarala Ivana Nina Jakovčića koji je mukotrpno radio cijelu godinu i lobirao od Finske do Bruxellesa da uvaženi poduzetnik može graditi hotele u Puli, ali su ga spriječili nekakvi jalni i lijeni radnici škvera!

AN
AngelaM
12:27 17.09.2018.

dok se stari svađaju oko ustaša i partizana, mladi nešto rade i slijede svoje ideale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije