Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispunite obećanja

Udruga Franak traži žuran prijam u Vladi: Ovo su HDZ i Most obećali u kampanji!

Udruga Franak
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
26.01.2016.
u 09:45

"Udruga Franak očekuje žurni prijam u Vladi, kao i da se javna obećanja ispune", stoji u priopćenju.

Udruga Franak jučer je poslala pismo premijeru Tihomiru Oreškoviću, ministru financija Zdravku Mariću te pravosuđa Anti Šprlji u kojem traže "žurni prijam predstavnika Udruge Franak radi razgovora o predizbornim obećanjima MOST-a i HDZ-a te o aktualnostima u konverziji CHF kredita". 

U priopćenju su podsjetili što su sve Most i HDZ obećali napraviti kada dođu na vlast: 

1. Uspostaviti odmah suradnju s Udrugom Franak.

2. Organizirati radnu grupu u kojoj će biti i predstavnici Udruge Franak, koja će u roku od 3 mjeseca pripremiti zakon kojim će se regulirati fiksne marže u svim kreditima s promjenjivom kamatnom stopom u kojima fiksna marža nije ugovorena, na način da se fiksne marže odrede kao razlika početno ugovorene kamate i početne vrijednosti promjenjivog parametra.

3. MOST je obećao i da će donijeti zakon za vraćanje preplaćenih iznosa kamata na temelju pravomoćne presude u kolektivnom sudskom procesu.

"Udruga Franak očekuje žurni prijam u Vladi, kao i da se javna obećanja ispune", stoji u priopćenju Udruge.

>>U banke povjerenje izgubilo 83 posto dužnika u francima

>>Banke izgubile kredibilitet, potrošači svjesniji kamatnih i valutnih rizika

Komentara 16

AN
aniva
10:14 26.01.2016.

I ovih silnih udruga je preko glave. Čast izuzecima, ali neka vam pomogne Lovrinović, vi ste tako za njega glasali.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:41 26.01.2016.

Hm, sad mi više nije jasno, da li su ovi ljudi dignuli kredit od Vlade, ili od banaka. Ak je tatek nekad dignuo kredit za novog stojadina, a zadnja rata nakon dvije godine mu je bila vrijednosti kutije šibica, sadaa to više nije tako i to svi moraju shvatiti. Lijepo je imati stan, BMW, vikendicu, skijanje, ljetovanje, ali mora se znati koliko to košta, a na kraju i vratiti posuđeno, uz trošak posuđivanja, a ne dobiti zabadava. Ajde minusi.

LI
liskovaca
10:41 26.01.2016.

pa tek su počeli raditi!!!!!!! Zar su vaši problemi najvažniji?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije