Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo političarima

Udruga Blokirani u otvorenom pismu upozorila: 'Sprema se novi val recesije'

Udruga Blokirani
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
07.04.2019.
u 15:43

Udruga Blokirani poslala je otvoreno pismo političarima gdje ih upozorava da ne šute o svojoj odgovornosti za sve ovršne zakone od 2010. pa do danas

Udruga Blokirani poslala je otvoreno pismo političarima gdje ih upozorava da ne šute o svojoj odgovornosti za sve ovršne zakone od 2010. pa do danas. 

- Pod salvom brojnih političkih naklapanja i obećanja u osvit Europarlamentarnih i Predsjedničkih izbora, pala je razina pozornosti o ogromnoj opasnosti koja prijeti građanima, kad se usvoji novi Ovršni zakon koji je već spreman i šutke čeka da prođu izbori, pa da ga stranačka mašinerija usvoji. Pod tepih je  gurnuta činjenica da Prijedlogom nisu zadovoljni glavni dionici postupka: Udruga Blokirani, Agencije za naplatu potraživanja, Javno bilježnička komora, Hrvatska odvjetnička komora, HZMO, Općinski građanski sud u Zagrebu i mnogi ostali. Sprema se novi val globalne recesije, a politika, i opet bankarima otvara mogućnost da svi korisnici njihovih usluga i kredita ( i kućanstva i domaćinstva) dođu u situaciju da uslijed “promijenjenih ekonomskih okolnosti ” potonu, a banke se potom hvale s ostvarenim dividendama.Kroz novi Ovršni!- napisali su iz Udruge.

Dotaknuli su se i radnika Uljanika i 3. maja te upozorili da je pitanje vremena kada svatko od nas može postati blokiran. 

- Pred očima su nam radnici Uljanika i 3.Maja koji sedam mjeseci nisu primili plaće i koje će zakonodavstvo  kazniti, satrt i oteti im svu imovinu kao što radi još od 2010.godine. Što oni imaju od vaših obećanja o boljem okolišu? Opasnost prijeti, svima. U svakom trenutku može vam se blokirati sve račune i vi možete izgubiti svu imovinu! Hrvati moraju o tome ćuti, na pozornici za nove izbore! Kroz novi, i stari Ovršni, ne pravi se razliku ako se kažnjava Sanader.

Don Corleone ili pjeskar koji radi u Uljaniku i nije primio plaću ili teta koja čisti dućan! Dapače, pjeskar će proći lošije od Sanadera! Odgovornost političkih stranaka i kandidata pri vlasti je prevelika da bi im se, u zoru novih izbora dozvolilo da se nekritički hvale i naklapaju o svemu osim o vlastitoj odgovornosti za uništenje privrede i kućanstava. Da šute o kaznama koji kroz Ovršni spremaju narodu, i bogatoj nagradi koje priželjkuju za sebe - dodali su.

Večernji TV - Miriam Kervatin iz Udruge Blokirani

Komentara 3

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:36 07.04.2019.

...350.000 blokiranih, ali ni jednog komentara!? Tako vam je to kad ne spomenete partizane i ustaše u članku. Amateri! :-)

ZI
zip123
20:01 07.04.2019.

A kad odredjeni dvojac to u Saboru govori samo sto lavove i tigrove ne puste na njih.

DU
Deleted user
01:50 08.04.2019.

U Pinokiovom totalitarističnom sistemu nije dozvoljeno biti negativan spram vlasti. Sve je super a crvena banda je poprimila oblik polubogova. Svakoj diktaturi je došao kraj pa će tako i ovoj. Jedino čega se trebat bojati je vlastitog mentaliteta da poslije jednog ne dode drugi diktator na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije