Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U online sustavu za edukaciju
Povratak na članak

“Učitelji i roditelji vjeruju da su učenici lijeni i da ne znaju učiti”

Loomen nastavnicima su dane pojednostavljene upute koje vrijeđaju sav njihov dosadašnji rad.

Komentari 9

NE
Neo001
15:55 05.02.2019.

Jadno je i sramotno kada nam određuju što će i kako učiti naša djeca razni jugo jokići, drugarice divjak ili kada jedna drugarica kuharica sunčica findak već godinama izvještava o našem školstvu na primitivan, imbecilan način.

VL
NI
Ninica
16:15 05.02.2019.

Da li je ikad nekome palo na pamet, da bi bilo dobro i korisno učitelje i nastavnike, pogotovo one nižih razreda i vrtićke odgajatelje psihotestirati. Svaka škola ima barem nekoliko posebnih slučaja koji ostavljaju trajne posljedice i traume na djecu, a ravnatelji su nemoćni. Ili je to pedagoška taktika da ih od malih nogu trepa pripremiti da će im možda budući autoriteti ( jednog dana na poslu) biti psihički upitne osobe. Za rad s djecom osobe pedagoških struka definitivno trebaju imati uvjerenje da su zdrave i to bi trebalo ići pod obavezno -godišnje.

VL
SN
Snowman
16:37 05.02.2019.

Tu se ne moze nista. Dijeca su dobila Computere, Mobitele i sl. To je sad za njh najvaznije i kakv auto ce danas sutra voziti. moje subjektivno misljenje : Generacija "Grbavih potiljaka i k tome gluha "

VL
MI
minolta
00:56 06.02.2019.

Na kraju će ukinuti škole. Skineš predavanje na internetu i hoćeš učiti uči, nećeš nemoj. Ne treba više ni graditi škole. ionako već postoje takvi fakulteti u Hrvatskoj gdje pišeš ispit od kuće ili kafića spojen na internet, klikneš 1a 2b i diploma je tu.

VL
DS
Dubravka SW
12:35 07.02.2019.

"Učitelj fleksibilno prilagođava sadržaje učenikovim predznanjima i jakim stranama itd." Učitelj je Bog pa to može obaviti za sve učenike u razredu. Prosječno dobijemo 5 razreda svake godine u kojima su jako različiti učenici. Uspjeh je kad im zapamtimo imena do Božića. E-dnevnik u svim ovim godinama postojanja nema fotografije učenika pored njegovih podataka što bi nam malo olakšalo rad. Jokić je izjavljivao da će djeca učiti kod kuće po digitalnim materijalima, a u školi će uvježbavati to što su kod kuće prošli. I svaki će od njih moći napredovati svojim tempom. Znate li koliko smo se gluposti naslušali od svih tih reformatora? Čemu ovo vodi? Od početka govore da smo mi najvažnija karika u reformi. Do sada smo poslušno slušali i provodili sve moguće gluposti da bi se prali novci potrošeni na reforme. U stvari i sada bi bilo tako da nema javnih mreža na kojima možemo reći što mislimo. Sada kad otkazujemo poslušnost proglasit će nas tradicionalistima koji se ne žele osuvremeniti da lijene učenike naučimo raditi. A na fakultetima će i dalje predavati kao u 19. stoljeću.

VL
SN
Snowman
16:38 05.02.2019.

Ucitelja i nastavnika mi je zao. Krivi su roditelji koji im sto-sta omogucavaju

VL
JE
jegermajstor
10:06 06.02.2019.

Ministricu treba pitati zašto djeca završe srednju školu sa odličnim ili vrlodobrim uspjehom,a odlazeći u Njemačku na rad moraju na tečaj jezika.Kakav je to program za strane jezike gdje dijete ne nauči govoriti ?Kako se u privatnim školama za strane jezike djeca osposobljavaju,dok u osnovnom i srednoškolskom programu ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.