Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASNO NE

Učitelji diljem Hrvatske poslali jasnu poruku Plenkoviću i Vladi

Foto: Facebook
1/47
27.11.2019.
u 11:33

Fotografije kojih je sve više i više dolaze iz svih dijelova Hrvatske i upućuju na to da postoji mogućnost da se ponuda Vlade ne prihvati.

Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem jučer je ponudila prosvjetnim sindikatima prijedlog kojim bi se plaće u 2020. povećale za 10,4 posto, a o tome hoće li ga prihvatiti glasat će učitelji i nastavnici danas i sutra. Međutim, učitelji diljem Hrvatske dijele fotografije na kojima govore glasno "ne" premijeru.

Fotografije kojih je sve više i više dolaze iz svih dijelova Hrvatske i upućuju na to da postoji mogućnost da se ponuda Vlade ne prihvati. Na mnogim fotografijama učitelji i profesori zahvalili su roditeljima na kontinuiranoj podršci. 

Podsjećamo, Vlada je ponudila paket od 10,40 posto povećanja plaće do kraja iduće godine. Prvo povećanje po novoj ponudi počelo bi s 1. prosincem ove godine u iznosu od tri posto kroz dodatak na granski ugovor, drugo povećanje uslijedilo bi 1. siječnja kada bi profesorima, učiteljima i nastavnicima bilo isplaćeno dva posto po temeljnom kolektivnom ugovoru, dok bi u veljači, kazao je tako premijer Plenković, učitelji imali pet posto veću plaću. Treće povećanje učitelji bi osjetili od 1. lipnja iduće godine kada bi dobili dodatnih dva posto kroz Temeljni kolektivni ugovor i jedan posto dodatka kroz Granski kolektivni ugovor. 

1/47

Komentara 125

DU
Deleted user
11:51 27.11.2019.

Treba vama radnu obvezu tko neće radoti otkaz

Avatar Dipsy
Dipsy
11:45 27.11.2019.

Učitelji su samo pijuni u ovoj igri.Sindikati su nečiji plaćenici a cilj im je rušenje vlade.Ja sam siguran da se 95% učitelja slaze sa ponuđenim uvijetima ,ali postoje ljudi koje to uopce ne zanima.

Avatar stars
stars
11:51 27.11.2019.

Stalno se zalimo na nas rezim,tj demokraciju i vladajuce.Ali da smo u drugacijem rezimo ovo se nebi ni događalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije