Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Učenicima vaučeri od 500 kuna za nabavu radnih bilježnica i nastavnog materijala

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
04.07.2019.
u 19:32

- Ovaj projekt je iznimno vrijedan, za isti je osigurano oko 1,7 milijuna kuna, a vaučere će dobiti oko 3.000 učenika, rekao je Bosančić.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić posjetio je danas Osnovnu školu Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom selu te tom prilikom učenicima i roditeljima uručio vaučere za sufinanciranje nabave radnih bilježnica i ostalog nastavnog materijala.

- Ovaj projekt je iznimno vrijedan, za isti je osigurano oko 1,7 milijuna kuna, a vaučere će dobiti oko 3.000 učenika. Razmišljamo da u budućnosti, naravno koliko to proračun bude dozvoljavao, povećamo ovaj iznos. Vaučere je iskoristiti samo u gradskim knjižarama što je dobro jer će novac na kraju ostati na području grada, rekao je Bosančić tom prilikom.

Novčane bonove u vrijednosti 500 kuna roditelji mogu iskoristiti u šest vinkovačkih knjižara. Pročelnica gradskog upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković kazala je budući da  financiranje od strane Vlade ne obuhvaća radne bilježnice te druge potrebite radne materijale za školu Grad Vinkovci će putem novčanih bonova u protuvrijednosti 500 kuna sufinancirati nabavku radnih bilježnica i preostalog nastavnog materijala za učenike koji u tekućoj školskoj godini pohađaju od I. do VII. razreda, odnosno koji u idućoj školskoj godini upisuju od II. do VIII. razreda.

- Što se pak tiče prvih razreda osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020., s početkom školske godine započet će postupak prikupljanja dokumentacije radi ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 1.000 kuna, rekla je Vinković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije