Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE PROMJENE U ŠKOLSTVU
Povratak na članak

Učenici sve više izostaju s nastave: Protiv plana ministrice i liječnici i roditelji

Najviše su tijekom prošle godine izostajali učenici Primorsko-goranske županije - u prosjeku 76 sati po učeniku koji imaju i najviše opravdanih u Hrvatskoj - po učeniku 74 sata

Komentari 23

DM
dmaravi5
08:03 29.08.2019.

prijedlog ministrice je čista glupost. opteretili bi na ovakav način dodatno lječnike. a i ovako im nije lako. meni se kao roditelju mora vjerovati i ne želim ispaštati zbog neodgovornih roditelja.

VL
DU
Deleted user
08:37 29.08.2019.

Država samo nameće.Zašto ja kao roditelj nebi mogao opravdati svoje djete.Pa nevjerujem baš da rofitelji ne šalju djecu u školu bez razloga i pravdaju im izostanak bez razloga.

VL
DH
dalibor.hren
10:05 29.08.2019.

Broj ispričnica koje potpisuju roditelji nisu izmislile škole. Gospođo ministrice, koliko će izostanaka biti za vrijeme hrvatskog tjedna skijanja? Tko će za izostanak napisati i potpisati ispričnicu: roditelj, liječnik ili vlasnik skijališta???

VL
DU
Deleted user
10:10 29.08.2019.

Kakva glupost!!!! Niste u stanju 'kazniti' roditelje koji zloupotrebljavaju mogućnost opravdavanja izostanaka pa 'kažnjavate' i odgovorne roditelje i liječnike obiteljske medicine! Pitam se kakve posljedice snose Romi koji ne šalju svoju djecu u školu a osnovna škola je obavezna?! Kakvi mentalni sklopovi ovo smišljaju? Kao u 'Alan Fordu'🙄

VL
LA
larala
15:38 29.08.2019.

kad političari nemaju pametnijeg posla onda smišljaju toplu vodu, svako malo iznova ista glupost jer nisu sposobni smisliti ništa pametno. prije 2 g. se ova tema razvlačila i dovela do niza problema koje ministrica očito namjerno ignorira u želji dada svima zagadi i zakomlicira život i ostane nakon mandata poznata po svojim nebulozama. ministricu tobože muče izostanci ali zato ju ne mući pitanje zašto djeca izostaju, što bi dotičnoj palo na pamet da su djeca možda iscrpljena pa im pada imunitet, što bi ministrica pokušala shvatiti da jedan srednjoškolac koji ujutro ima praksu, popodne školu a, navečer ući nemre dugo tako funkcionirati, što bi joj palo na pamet da je u osnovnoj školi dovoljno da samo jedan dođe sa virozom i da ju pokupe svi.....što bi kad može lupati nebuloze i uništavati tuđu djecu.

VL
AA
aabbcc
12:52 29.08.2019.

Kada je ucenik gladan treba da ide kuci a ne da ga stomak boli.

VL
Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
07:58 29.08.2019.

Djeca bježe iz škole jer je nastava dosadna, zastarjela, nije u skladu s njihovim potrebama i uopće u korak s vremenom. Nesposobna i zadrta ministarka bi najradije privodila djecu u lancima i onada im u učionici stavila kuglu na nogu da ne mogu zbrisat jednako tako nesposobnim izfrustriranim, napuhanim i nekompetentnim predavačima!

VL
MA
malibero
08:50 29.08.2019.

Prvi put se slažem s ministricom. Roditelji trebaju odgajati djecu, postaviti granice, a ne im samo podilaziti i popuštati. I ovo je jedan mali korak u tom smjeru.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:49 29.08.2019.

pooštriti kontrolu liječnika, koji napamet, naslijepo, izdaju ispričnice. roditeljima uzeti to pravo uopće. nakon 30 neopravdanih učenika izbaciti iz škole, nek si potraži školu koja će ga tolerirati. gdje su djeca za to vrijeme? igraju se? piju po parkovima? ili 'odmaraju' od naporne škole.... zašto roditelji djecu sile da imaju puno izvanastavnih aktivnosti? ne mora i ne može dijete u osnovnoj školi pohađati satove plesa, sviranja, nogometa/plivanja... omogućiti bavljenje jednom aktivnošćiu, i to je to, dovoljno. sve više od toga je previše! dijete ima školu, kao najvažniju aktivnost. znam, sad će netko potegnuti vjeronauk, kojeg imaju i u školi, i još moraju subote i nedjelje provoditi u crkvi.. to također srezati, ili će dijete vjeronauk imati samo u crkvi ili samo u školi, ovo dupliranje i umjetno punjenje crkve djecom je opterećujuće. ako je vjeronauk u školi, ne treba dijete ići u crkvu, ne obavezno, ne smije biti uvjet za ona događanja, firma, što sve već ne...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.