Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Učenici Medicinske škole obilježili Svjetski dan jabuka

medicinska
Privatna arhiva
21.10.2011.
u 12:46

Organizirana je i humanitarna prodaja kolača od jabuka, u kojoj su prikupljene 1622 kune, a novac će biti utrošen za kupnju darova djeci s posebnim potrebama

Jabuka je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je tako važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja. Kako bi podsjetili na važnost konzumiranja jabuka, u Medicinskoj školi u Varaždinu i ove su godine obilježili Svjetski dan jabuka.

U predvorju škole postavljena je izložba i prodaja proizvoda od jabuka koju je, uz pomoć nastavnica Nevenke Čretni i Ksenije Janjušević, organizirala profesorica Nataša Vuković. U projekt su se uključili mnogi učenici, koji su izložili  domaće proizvode kao što su sok, čips i kompot od jabuke. Prikazivanjem starih sorti jabuka podsjetili su na važnost njihova očuvanja.

Osim izložbe,  organizirana je humanitarna prodaja kolača od jabuka, u kojoj su  prikupljene 1622 kune. Novac će biti utrošen za kupnju darova djeci s posebnim potrebama, štićenicima Dnevnog boravka "Dr. Antun Bogdan" u Čakovcu koje će učenici sa svojim profesorima posjetiti za blagdan sv. Nikole.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije