Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan požeške Gimnazije

Učenici i profesori 'zagrljajem' opasali staru požešku jezgru

Gimnazija Požega
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/6
08.05.2014.
u 18:30

Samo kročeći prema naprijed možemo ostvariti viziju naše škole: mi želimo biti središte izvrsnosti srednjoškolskog i cjeloživotnog općeg obrazovanja u hrvatskom obrazovnom sustavu – poručuju požeški gimnazijalci.

Snimanje „milenijske" fotografije na temeljima buduće školske sportske dvorane te 'zagrljaj' učenika kojim su obuhvatili požešku jezgru,odnosno Stari grad, ishodište i središte Požege držeći u rukama zastavice Republike Hrvatske i Europske unije, bili su najupečatljiviji događaji današnje proslave Dana požeške Gimnazije.

Požeški gimnazijalci od otvaranja nove škole svoj dan proslavljaju uz Dan Europe, odnosno Europski tjedan. –Tada samo se na taj način počeli pripremati za ulazak u Europsku uniju. Ove godine prvi puta Dan škole slavimo u EU. A čim smo ušli u EU nastajalo smo da to iskoristimo tako da je u školi u tijeku provođenje projekta EU „Gimnazijski ekološki laboratorij“, a u fond EU apliciramo smo i našu dvoranu za tjelesnu i zdravstvenu kulturu koja nam jako manjka. Fotografiranjem na njezin temeljima sa zastava EU i Hrvatske htjeli smo na neki način izraziti i zahvalnost – istaknuo je ravnatelj Pavle Bucić koji očekuje da će iduće godine početi gradnja dvorane.

Učenici i profesori Gimnazije, jedne od najstarijih u Hrvatskoj koja je osnovana prije 315 godina, za današnji dan priredili su prigoda program pod motom svoje škole „Non progredi est regredi – tko ne napreduje, nazaduje".

-Želja nam je da svaki učenik i profesor, ali i svaki dobronamjernik koji uđe u našu školu ponese u sebi ovo geslo. Jer samo kročeći prema naprijed možemo ostvariti viziju naše škole: mi želimo biti središte izvrsnosti srednjoškolskog i cjeloživotnog općeg obrazovanja u hrvatskom obrazovnom sustavu – poručuju požeški gimnazijalci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije