Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata u ponedjeljak

UBS i Hrvatska nagodili se oko duga od 45 milijuna dolara

UBS
Foto: NI Syndication/PIXSELL
19.02.2015.
u 19:04

Banka je obavijestila sud kako je postignut sporazum s Hrvatskom koja će uplatu izvršiti u ponedjeljak, no ne navodi se o kojem je iznosu riječ

Švicarska banka UBS AG postigla je nagodbu u sporu s Hrvatskom pred sudom u New Yorku, javlja Reuters. Banka tvrdi kako joj Hrvatska duguje 45 milijuna dolara naslijeđenih nakon raspada Jugoslavije.

Banka je obavijestila sud kako je postignut sporazum s Hrvatskom koja će uplatu izvršiti u ponedjeljak, no ne navodi se o kojem je iznosu riječ.

UBS je tužbu podnio u listopadu prošle godine tvrdeći da Hrvatska duguje 45 milijuna dolara glavnice i kamata za podmirivanje obveza koje je preuzela nakon raspada bivše Jugoslavije. Navodno su sve ostale članice osim Hrvatske podmirile svoje obveze.

>> Odustajanje od štednje da, ali ne i za Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 9

SA
samoborka
20:18 19.02.2015.

Ako Srbija ne moze odgovarati za ratne zlocine pocinjene prije '92e, onda ni Hrvatska ne moze odgovarati za dugove nastale prije ' 90!

BA
bakulušić
21:07 19.02.2015.

Nije vrag da su iza Jugoslavije ostajali dugovi. Pa svi pričaju da je bilo para za bacanje, ljudi nisu znali gdje bi s njima...

TH
than
23:30 19.02.2015.

A sto drugarica Pusic kaze ? Ako se ne varam ona je govorila da ovo nije istina. Ode 45 milijuna dolara iz drzave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije