Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE BILO NIŠTA NA VJERSKOJ OSNOVI'

Ubojstvo u Njemačkoj: 'Moj brat prije nego što je ubijen u Njemačkoj je boravio tek 7-8 dana'

Fenix-magazin
27.05.2022.
u 13:36

– Moj brat je i otišao u Njemačku kako bi financijski pomogao sebi i našoj bolesnoj majci. Ne želim da se pišu krive informacije koje dovode do mržnje. Zašto se to dogodilo, ne znam, a nadam se da će doznati policija – kaže M.T. iz okolice Vinkovaca

Nakon objave vijesti o ubojstvu 46-godišnjeg hrvatskog državljanina koje se dogodilo u petak 20. svibnja u stanu u mjestu Rodgau nedaleko od Frankfurta na Majni, javio se brat žrtve M. T. On je kazao kako ni njegov ubijeni brat ni ubojica nisu Hrvati iz BiH, kako su izjavili neki njihovi susjedi iz Rodgaua, piše Fenix-magazin.

– Moj ubijeni brat V. T., kao i ja, rođen je i odrastao je u Hrvatskoj, pravoslavne smo vjere iz okolice Vinkovaca. Imamo hrvatsko državljanstvo i pripadnici smo srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Osumnjičeni ubojica je 34-godišnji Hrvat, jednako kao i treći muškarac kojeg je osumnjičeni ubojica tom prilikom nožem ranio – kaže M. T.  Također ističe kako je njegov ubijeni 46-godišnji brat prije ubojstva u Njemačkoj boravio tek 7-8 dana.

– Moj brat ima hrvatsko državljanstvo, rođen je u Hrvatskoj, mi se osjećamo Hrvatima, ali smo pravoslavne vjere. Sutra pokapam brata i jako mi je teško. Odmah ću reći da nikakve svađe ni nesuglasica na nacionalnoj osnovi tog dana, a ni ranije nije bilo. Moj brat i muškarac koji ga je ubio znaju se jako dugo, naše se obitelji znaju, znam mu sestru, prijatelji smo. Ne želim otkriti ni ime osumnjičenog ubojice svoga brata iz poštovanja prema članovima njegove obitelji i njegovoj sestri koja me je zvala i koja je u šoku – rekao je brat ubijenog V. T.

S njemačkom policajkom razgovarao je telefonski, a prema onome što mu je rekla, ubojstvu nije prethodila svađa, kako se to ranije mislilo.

– Tog su se dana sva trojica našla u stanu koji pripada mladiću kojeg je ubojica kasnije ranio. Znači, u stanu je bio taj muškarac, moj brat i treći mladić koji je i zvao mog brata da dođe na rad u Njemačku. Sva trojica radila su u istoj firmi. U jednom trenutku, ničim izazvan, taj muškarac uzeo je nož i ubo mog brata u vrat. Presjekao mu je glavnu arteriju. Policajka mi je rekla kako je preminuo vrlo brzo. Nikakve svađe i fizičkog obračuna prethodno nije bilo. Da je bar bilo, moj brat bi danas bio živ jer on je bio jak i nije ga se moglo tako lako svladati – kaže M. T.

Kaže kako je o svemu razgovarao i s trećim mladićem kojeg je osumnjičeni ubojica ranio. I on mu je rekao da nije bilo svađe niti ikakvog sukoba.

– Rekao mi je kako su sjedili za stolom i pili pivo. Moj brat je sjedio s desne strane, druga žrtva s lijeve, a taj muškarac koji ga je ubio u sredini. U jednom trenutku udaljio se od njih, otišao u svoj stan kako bi se presvukao. Kad se vratio, u sekundi je potegao nož i mog brata ubo nožem u vrat. I policajka mi je potvrdila da je uzrok smrti jedna ubodna rana, presječena mu je glavna arterija. Rekla mi je da je moj brat preminuo brzo. Drugi dečko borio se s njim kako bi mu uzeo nož. Čim je nož pao, taj dečko pobjegao je kroz prozor. On misli da je osumnjičeni imao namjeru i njega ubiti. Kad ga nije stigao, osumnjičeni ubojica vratio se u stan, uzeo benzin i polio mi brata te ga zapalio. Netko je u međuvremenu zvao policiju, a kasnije se povela ta priča da je bila tučnjava i sve ostalo. Ali nije. Nitko nije slutio da će se to dogoditi. Što se prethodno događalo u glavi čovjeka koji mi je ubio brata, nitko ne zna. Navodno osumnjičeni ubojica još sve negira. Možda nije ni svjestan što je učinio. Nikad nije pokazivao naznake da bi nekome mogao nauditi. Ne znam što se dogodilo, ne znam tko je zvao policiju, ne znam tko je rekao da je bilo tuče, svađe ili bilo kakvih razmirica – kazao je za Fenix-magazin žrtvin brat M.T.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije