Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA TURUDIĆU U ČETVRTAK

Ubojstvo priznao na policiji, no zanijekao na sudu

Vlado Turudić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.06.2018.
u 08:12

Kada je uhićen, Turudić je istražiteljima priznao ubojstvo i tada je kazao: "Ubio sam starog komunjaru!"

Zbog svega mi je žao, a i ja trpim jer se već preko godinu dana nalazim u zatvoru. Žao mi je i obitelji Burić jer su bili korektni i nikada mi ništa loše nisu napravili. Kada mi je policija s desetak vozila i rotirkama došla na vrata, sin i supruga su mi završili u bolnici - kazao je među ostalim u obrani Vlado Turudić (56), optužen za ubojstvo Đorđija Burića (85).

Prema optužnici, Turudić se tereti da je 10. studenoga 2016. s više hitaca iz pištolja ubio Burića u Burićevu stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu, nakon čega je pobjegao, a pištolj bacio u rijeku Krapinu. Pištolj nije nađen, a motiv ubojstva je navodno osveta jer Burić nije zaposlio Turudićeva sina. Kada je uhićen, Turudić je istražiteljima priznao ubojstvo i tada je kazao: "Ubio sam starog komunjaru!"

 No kada mu je u listopadu 2017. počelo suđenje zanijekao je krivnju.

Iako oružje kojim je ubojstvo počinjeno nije nađeno, na Turudićevim rukama nađeni su tragovi barutnih čestica što je on objasnio riječima: - Imam prijatelja koji je strastveni lovac, branitelj je kao i ja, a par dana prije nego što mi je policija oduzela odjeću s tim sam prijateljem išao u ribičiju. Tada smo u šumi gađali iz sačmarice - kazao je Turudić.

- Kako se zove taj vaš prijatelj? - zanimalo je suca Tomislava Jurišu.

Vlado Turudić
1/7

- Na to vam pitanje ne želim odgovoriti jer tom svom prijatelju ne želim stvarati neugodnosti - odgovorio je Turudić.

Rekao je i da nema nikakvo oružje od 1994. kada je razvojačen, a upitan da objasni zašto onda na svom Facebook profilu ima fotografiju s kalašnjikovom u ruci, Turudić je pojasnio: - Ta je fotografija snimljena 1994. u Domovinskom ratu kod Trebinja.

Turudić je, inače, bivši član predsjedništva Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), a nepravomoćna presuda trebala bi mu biti objavljena u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Ključne riječi

Komentara 6

SC
schwertransport
09:43 21.06.2018.

Nadam se da je sin nasao posao

UJ
ujo41
09:39 21.06.2018.

zašto je barišić ubio rolovića

KA
kakačinka
09:39 21.06.2018.

Kornjača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije