Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Kod Obrovca u sukobu dvojice rođaka ubijen 65-godišnjak: Sukob nastao zbog dvaju tačaka sa šutom

Foto: Frane Šarić
1/6
16.03.2020.
u 12:46

Sinoć je 72-godišnjak koji je lakše ozlijeđen uhićen te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje.

U nedjelju poslijepodne u Kaštel Žegarskom kod Obrovca 72-godišnji Sava B. i 65-godišnji Vlado B. najprije su se verbalno, a potom i fizički sukobili, nakon čega je 65-godišnjak od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

– Verbalna svađa izbila je oko nasipanja javne površine. Riječ je o ukupno nekoliko kariola šute uz asfalt ispred kuće pokojnog 65-godišnjaka koji je to prethodni dan nasuo... Počinitelj, 72-godišnjak, taj dio svojata, a nakon verbalnog sukoba usmrtio je pokojnog, najvjerojatnije gušenjem. Prema sadašnjim informacijama nije bilo izravnih svjedoka – rekao nam je naš izvor blizak istrazi, a sve je potvrđeno u kaštelu zaseoku Žegara kod Obrovca.

Šokiranih jedva dvjestotinjak mještana ne pamte ovakav događaj i u nevjerici su pokazivali tek nekoliko tačaka s materijalom koje su bile razlog svađe rođaka i naposljetku ubojstva.

– Moj suprug nekoliko je puta zvao policiju jer mu je Vlado prijetio da će ga ubiti. Otišao je kozama taj dan i rekao mi je da ga je Vlado dočekao kod koza ispred dvorišta i krenuo na njega. Moj Sava branio se, bio je sav krvav i onda ga je Sava u tučnjavi  ugušio. Nešto prije toga Vlado je prijetio lopatom da će ga ubiti oko 13 sati i moj Sava je zvao policiju, ali ona nije došla i oko 18 sati se to dogodilo – rekla nam je 80-godišnja Ljubica B. Supruga ubijenog Vlade demantira Ljubicu i tvrdi da nije bilo prijetnje.  

– Nije točno da mu prijetio. To je bila svađa oko zemlje i lijepo sam im rekla: "Oko čega se svađate kad nikog više nema?" Prijetio je i ubojica njemu. Na kraju ga je i ubio. Rekli su mi: "Eno, mužu ti je loše." Kad sam došla, vidjela sam da je jadan mrtav – kroza suze nam je ispričala Biljana. 

Iako nitko nije vidio ubojstvo, navodno je u tučnjavi 72-godišnjak posegnuo za kamenom, a što se zaključilo na temelju tragova krvi. No, navodi se i da je smrt nastupila gušenjem 65-godišnjaka.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar mrkyyy
mrkyyy
14:18 16.03.2020.

ah, srpska posla

AL
Alfie
09:47 16.03.2020.

72-godišnjak mrtav, pa uhićen ? Kaj ste to napisali ?

PJ
pjer1963
20:35 17.03.2020.

Podsjeca me na pjesmu " Ne lomite mi bagrenje"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije