Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Vrhovac osuđen na 14 godina zbog ubojstva Macolina brata: 'Nisam kriv'

Dušan Deni Vrhovac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
12.12.2017.
u 19:40

Nakon što je čuo nepravomoćnu presudu, Vrhovac je sutkinji Sanji Mazalin kazao da je osudila nevina čovjeka.

Gospođo sutkinjo, pogriješili ste. Osudili ste nevinog čovjeka – bila je jedina reakcija Dušana Denija Vrhovca (31) nakon što je jučer u sudnici zagrebačkog Županijskog suda čuo nepravomoćnu presudu kojom ga je vijeće pod presjedanjem sutkinje Sanje Mazalin osudilo na 14 godina zatvora zbog ubojstva Frane Oreškovića (53), brata poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole.
 

Obrazloženje nepravomoćne presude, sve do tog trenutka, Vrhovac je slušao bez ikakvih vidljivih emocija, a zašto sud smatra da je on ubio Oreškovića, u sudnici su slušali i supruga ubijenog Oreškovića, Snježana Orešković, te njegov brat Ivan Orešković. Prema optužnici Vrhovac je Oreškovića ubio 21. travnja 2016. u Lopudskoj ulici u Zagrebu. Našli su se kako bi Vrhovac vratio 10.000 eura koje mu je Orešković posudio.

Dušan Deni Vrhovac
1/5

– Nedvojbeno je da ste imali dug. Nažalost, to ste riješili na strašan način. Brutalno ste ubili čovjeka koji je bio prijatelj vašeg oca i koji vam je posudio novac – kazala je sutkinja Mazalin obrazlažući presudu.

Objasnila je da je sud iz niza poruka koje su razmjenjivali Orešković i Vrhovac bio uvjeren kako su se njih dvojica dogovorila da se nađu one noći kada se ubojstvo dogodilo. Prema optužnici, nakon što su se našli, Vrhovac je Oreškoviću s leđa ispalio hitac u potiljak, na mjestu ga usmrtivši. Potom je pobjegao kroz obližnji park do Hvarske ulice, a bježeći, pištolj je odbacio u jedan od kontejnera za smeće. Policiji je trebalo neko vrijeme dok nije posložila sve kockice zločinačkog mozaika, nakon čega je Vrhovac uhićen.

On je u obrani nijekao ubojstvo, a tvrdio je da nije posudio novac od Oreškovića. Tvrdio je i da je Orešković njemu bio dužan 4500 eura za jedan nerealizirani posao.

– Tog sam dana išao po suprugu u bolnicu. Navečer me nazvao šogor. On je išao na trening, a u 20.20 našli smo se pred mojom zgradom. Ispred zgrade smo se našli jer sam tek bio uspavao dijete, a moj šogor ima dubok glas pa nisam htio da dođe u stan kako mi ne bi probudio dijete. Razgovarali smo dvadesetak minuta, nakon čega sam se vratio supruzi u stan, a išli smo spavati oko 22 sata – kazao je u svojoj obrani Vrhovac. No njegovoj obrani sud nije povjeravao, a sutkinja je u obrazloženju nepravomoćne presude rekla kako se radilo o cijelom nizu indicija koje su zatvorile krug.

– Za ovo vijeće nedvojbeno je da ste vi ubili Oreškovića – kazala je sutkinja u obrazloženju. Vrhovcu je sud olakotnim ocijenio što je otac malodobnog djeteta, a otegotnim mu je ocijenjeno što je već osuđivan zbog posjedovanja i dilanja droge, prijevare te devet razbojstava

Pogledajte i galeriju ubojstva u Zagrebu:

Dušan Deni Vrhovac
1/19

Komentara 5

DA
darkofu
11:43 12.12.2017.

samo 14 godina za ubojstvo,sramota

IJ
ijatebi
12:26 12.12.2017.

Postoji li i jedna polunormalna i polucivilizirana država u kojoj se za najteže ubojstvo iz koristoljublja dobije samo14 godina.Za takvo što postoji samo jedna kazna -MAKSIMALNA. Treba odavde bježati glavom bez obzira dok nas ne pobiju sinkopični vozači,prljavi političari ii drogirani tatini sinovi...

DU
Deleted user
11:13 12.12.2017.

Još jedan primjer lošeg novinarstva, jednostranog i nepotpunog. Možda bi nas novinar trebao obavijestiti na temelju kakvih dokaza je sud donio ovakvu presudu pa bi smo znali da li je ovaj čovjek možda govori istinu kada kaže da nije kriv. Ako nije on, policija i odvjetništvo bi se morali potruditi pronaći krivca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije