Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAVIO JE I POBJEGAO

Ubojicu našli nakon 14 godina zbog ponovljene analize DNK

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.11.2018.
u 13:31

Slavica Dankić ubijena je prije 14 godina, a učinio je to Alajdin Krasniqi s kojim je bila u vezi, no on je sada nedostupan našem pravosuđu

Od ubojstva Slavice Dankić prošlo je 14 godina, a Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci sada je podiglo optužnicu protiv osobe koja se za to tereti. Riječ je o Alajdinu Krasniqiju (53)  koji je sa žrtvom bio u nasilnoj ljubavnoj vezi.

Prijetio je ubojstvom njoj i njezinoj obitelji, a ubio ju je između 15. i 16. travnja 2004., i to tako što ju je zadavio. Nakon toga njezino je tijelo ostavio na predjelu Zarok u Baškoj na Krku.

Nakon ubojstva policija  je iz apartmana u kojem je nesretna žena živjela izuzela sve tragove, uključujući otiske prstiju te biološki materijal pogodan za DNK analizu. DNK analiza pokazala je da se radi o NN osobi, dok se jedan otisak prsta poklapao s otiskom Krasniqija, koji je nakon ubojstva nestao.

Bio je uhićen kako ilegalno pokušava izaći iz Hrvatske zbog čega je bio prekršajno kažnjen i protjeran. Gotovo 14 godina poslije, ponovo je napravljena DNK analiza i ovaj put se NN uzorak poklapao  s Krasniqijevim,  a uzorak  za usporedbu bio je izuzet od njegove majke. Za njim je, inače, odmah nakon nestanka bila raspisana međunarodna tjeralica i bio mu je određen  istražni zatvor,  no sve od tada nedostupan je našem pravosuđu pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

Ključne riječi

Komentara 2

VL
vlado807
15:17 14.11.2018.

suđenje u odsutnosti je ništa, pizdin dim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije