Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naručitelj nepoznat

Ubojice ruske novinarke Ane Politkovskaje osuđeni na doživotni zatvor

suđenje,Ana Politkovska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
09.06.2014.
u 13:53

Ubojica Rustam Mahmudov i organizator Lom-Alija Gajtukajev nisu željeli otkriti tko je bio naručitelj smaknuća

Organizator i izvršitelj ubojstva ruske novinarke Ane Politkovskaje danas su osuđeni na doživotni zatvor na moskovskom sudu. Ostalim sudionicima smaknuća kritičarke Kremlja, koja je u listu Nova Gazeta kritički pisala o situaciji u Čečeniji, izrečene su zatvorske kazne u visini od 12 do 20 godina, javlja BBC.

Ubojica Rustam Mahmudov i organizator Lom-Alija Gajtukajev nisu željeli otkriti tko je bio naručitelj smaknuća.

Osuđen je i bivši policajac Sergej Hadžikurbanov. On je dobio 20 godina zatvora dok su braća Ibrahim i Džabrail Mahmudov osuđeni na 12 i 14 godina zatvora.
Svi oni moraju isplatiti odštetu obitelji ubijene u iznosu oko 100.000 eura. Njihovi odvjetnici najavili su da će uložiti žalbe na presude.

Politkovskaja je ubijena u 48. godini života. Smaknuta je u dizalu zgrade u kojoj je stanovala  7. listopada 2006. godine. 

>>U Dagestanu ubijen ruski novinar Gadžimurat Kamalov

Komentara 3

DA
danijelrukavina4
22:18 09.06.2014.

Hrabra novinarka. Čitao sam njenu knjigu. Dobro je rekao Pilsel - biti će bolje kada se političari budu bojali ozbiljnih novinara, a ne da se novinari boje političara.

ST
Stipeprof
12:03 10.06.2014.

Što će sad reći oni kojima je slučaj novinarske Politkovskaje bio dokaz da je Putin diktator?

Avatar Melankolija
Melankolija
17:50 09.06.2014.

Otkrili bi oni kad bi smili,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije