Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Lepoglavi

Ubojice prisilili zatvorenika na oralni seks

lepoglava
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.05.2018.
u 08:20

Četvorica osumnjičena za fizičko i psihičko zlostavljanje zatvorskog kolege stegovno su prijavljena i izolirana

Četvorica zatvorenika koji u Lepoglavi izdržavaju dugogodišnje kazne zatvora stegovno su prijavljena te izolirana od ostatka zatvorske populacije zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja jednog zatvorenika. Riječ je o zatvoreniku koji je blago mentalno retardiran, a četvorka ga je prema, neslužbenim informacijama, seksualno zlostavljala tjerajući ga na oralni seks.

Događaj se zbio 2. svibnja unutar Kaznionice u Lepoglavi, a, prema prvim informacijama, sumnjalo se da je riječ o silovanju. Prema tim informacijama, četvorica zatvorenika napala su i silovala svog zatvorskog kolegu, a zbog cijelog događaja u Kaznionicu je došla i policija radi obavljanja očevida te Hitna pomoć zbog ozljeda koje je zadobio zlostavljani zatvorenik. No iz Ministarstva pravosuđa takav tijek događaja demantiraju, iako priznaju da se nešto ipak dogodilo. Kažu tako da je 2. svibnja službenicima Kaznionice u Lepoglavi dojavljeno da “četvorica zatvorenika navodno fizički i psihički maltretiraju jednog zatvorenika”.

– Po primitku tih saznanja, službenici Odjela osiguranja poduzeli su sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane uz događaj. Poduzete su i sve ostale potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice navedenog događaja. Prema četvorici zatvorenika koji su, prema dobivenim informacijama, maltretirali drugog zatvorenika preventivno je primijenjena posebna mjera održavanja reda i sigurnosti – odvajanje od ostalih zatvorenika i pojačani nadzor. Zbog ovog događaja u Kaznionicu nije dolazila ni policija ni Hitna, a napadnutog zatvorenika je odmah nakon događaja pregledao liječnik Kaznionice koji je konstatirao da je lakše ozlijeđen. Prema informacijama kojima raspolaže Kaznionica u Lepoglavi, napadnuti zatvorenik nije silovan – stoji u odgovoru Ministarstva pravosuđa na upit oko spomenutog incidenta u Lepoglavi.

U istom odgovoru navodi se i da je zlostavljačka četvorka stegovno prijavljena, ali i da će “zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Kaznionica u Lepoglavi o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Ivancu”.

Zatvorenik koji je napadnut služi kaznu zbog ubojstva, a među onima koji su ga napali dvojica su osuđena zbog ubojstva, a dvojica zbog droge. Jedan od osuđenih za ubojstvo dobio je 30 godina zatvora jer je prilikom razbojstva ubio građanina koji ga je u tome pokušao spriječiti, dok je drugi osuđeni za ubojstvo dobio 22 godine zatvora jer je ubio dvojicu koja su ga navodno kamatarila. Prema neslužbenim informacijama, njih su dvojica s drugom dvojicom pajdaša natjerali napadnutog zatvorenika koji nije imao novca da im radi usluge u zamjenu za novac, a jedna od tih “usluga” bila je i – oralni seks.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dabssa
09:51 10.05.2018.

Treba poslati Komsica njima na obradu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije