Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan incident

Ubojica šakama istukao šeficu odjela u šibenskom zatvoru

'24. 03. 2009., Lepoglava, Hrvatska - Kaznionica-zatvor lepoglava. Razgovor sa zatvorenicima koji polaze terapijske zajednice ovisnika. Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorsk
'Sanjin Strukic/24sata'
11.04.2012.
u 07:30

Počela je vrištati pa su u prostoriju ubrzo uletjeli pravosudni policajci koji su svladali osuđenika sa shizoidnim poremećajem ličnosti

Mihovil V. (25), osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstva školskoga kolege Branimira Mateljaka (18) na puteljku kraj osnovne škole u Gradcu nedaleko od Makarske u siječnju 2006., u šibenskom je zatvoru na Veliki petak nasrnuo i fizički napao 61-godišnju ženu, zatvorsku službenicu u Odjelu za tretman.

Dosad bez problema

Mladić, kojem je inače dijagnosticiran shizoidni poremećaj ličnosti, oko 9.20 sati ušao je u njezin ured jer je imao dogovoren razgovor. Osuđenik je ženu u jednom trenutku iz čistog mira počeo udarati šakama po glavi. Žena je počela vrištati pa su u prostoriju ubrzo utrčali pravosudni policajci te su svladali osuđenika. U strahu za vlastiti život, 61-godišnjakinja je čitav slučaj prijavila šibenskoj policiji koja je podnijela kaznenu prijavu protiv Mihovila V. Općinskom državnom odvjetništvu zbog napada na službenu osobu. Mladiću se, podsjetimo, sudilo 2006. godine u Splitu pred vijećem za mladež, a sudac Denis Romac tada mu je bio izrekao i obveznu mjeru psihijatrijskog liječenja. Do sada, koliko se zna, Mihovil V. nije stvarao probleme u zatvoru.

Napad i u Lepoglavi

Potkraj ožujka prava se drama odigravala i u kaznionici u Lepoglavi. Krešo Ivčevski, višestruki silovatelj osuđen na 15 godina robije, pokušao je ondje zatočiti strukovnu učiteljicu. Ženu je s leđa zgrabio te joj prijetio malenim nožem, alatom koji se koristi za izradu intarzija. U vrijeme napada Ivčevski je bio na radnoj terapiji. Kazao je da mora u susjednu sobu, a ondje je napao službenicu. Nastala situacija, na svu sreću, bila je riješena za nekoliko minuta. Ivčevskog su svladali pravosudni policajci i strukovni učitelji, odmah je došla i policija. Iz višekrevetne ćelije Ivčevski je premješten u samicu pa je dobio ono što je tražio. Razlog njegova napada na službenicu, doznajemo, bio je zahtjev da ga se premjesti u posebnu ćeliju bez cimera.

Komentara 15

AL
alapača
08:05 11.04.2012.

a šta taj šizoidni radi u zatvoru, zar ne treba biti u nekoj ustanovi za takve bolesnike? \'srećom\' je napao službenicu, da je napao drugog zatvorenika-ne bi se ni znalo.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:28 11.04.2012.

E da mozemo izvoziti,.....

MI
Milkica
07:59 11.04.2012.

Na kraju bude veću kaznu dobio zato što je istukao ovu ženu, nego zato što je ubio 18-godišnjaka. Deset godina?! Presmiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije