Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platio milijun dolara

Ubojica Georgea Floyda pušten uz jamčevinu: Nacionalna garda aktivirana zbog mogućih nemira

Former Minneapolis Police officer Derek Chauvin poses for a booking photograph at the Ramsey County Detention Center in St. Paul
RAMSEY COUNTY DETENTION CENTER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.10.2020.
u 07:19

"Puštanje Dereka Chauvina na slobodu uz jamčevinu je bolni podsjetnik obitelji Georgea Floyda da smo još uvijek daleko od pravde za Georgea", priopćio je odvjetnik obitelji žrtve

Bivši policajac Derek Chauvin, optužen za ubojstvo Afroamerikanca Georgea Floyda, pušten je na slobodu nakon što je platio jamčevinu od milijun dolara, piše u srijedu Reuters. 

Bivši policajac, bijelac Derek Chauvin optužen je za ubojstvo drugog i trećeg stupnja jer je 25. svibnja gotovo devet minuta pritiskao koljenom vrat Georgeu Floydu, dok mu je žrtva više puta ponovila da ne može disati.  Snimka ubojstva koja se proširila društvenim mrežama potaknula je prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti diljem SAD-a.

>> VIDEO Kćer ubijenog Georgea Floyda: “Moj tata je promijenio svijet!”

Guverner Tim Walz aktivirao je pripadnike Nacionalne garde Minnesote kako bi pomogli lokalnim policajcima u slučaju potencijalnih nemira zbog vijesti o njegovom oslobađanju. 

Chauvinov odvjetnik Eric Nelson odbio je za Reuters komentirati slučaj. 

"Puštanje Dereka Chauvina na slobodu uz jamčevinu je bolni podsjetnik obitelji Georgea Floyda da smo još uvijek daleko od pravde za Georgea", priopćio je odvjetnik obitelji žrtve. 

Suđenje će čekati sa slobode uz određene uvjete. Zabranjeno mu je napustiti Minnesotu i kontaktirati obitelj Georgea Floyda.

U Floydovu smrt umiješana su još trojica bivših policajaca, J. Alexander Kueng, Thomas Lane i Tou Thao. 

Ključne riječi

Komentara 7

LA
Laufer
08:45 08.10.2020.

Pravo je pitanje tko je platio milijun dolara. Netko kome je u interesu opet pokrenuti građanske nemire, poslati federalce i praviti se tough guy who is for law and order.

AL
algyx
08:15 08.10.2020.

Floyd je imao pun kufer droge u sustavu tak da, podrške policajcu koji je maknuo komad govna s ceste!

GE
Gensoman1000
08:10 08.10.2020.

Nije osuden za ubojstvo niti ce biti pa ne kuzim ovaj naslov. Chauvin bi trebao tuziti vecernji list.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije