Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Ubio sam naše blizanke, nisu patile, pisao je Schepp bivšoj ženi

blizanke
11.02.2011.
u 11:34

U pismu koje je 3. veljače poslao bivšoj ženi otac šestogodišnjih djevojčica kaže da će, nakon što je ubio njih, ubiti i sebe, što je i učinio bacivši se pod vlak u Italiji

Nade da su dvije nestale šestogodišnje blizanke Alessia i Livia Schepp žive gotovo i nema. Njihov otac Matthias Schepp (43) poslao je 3. veljače pismo svojoj bivšoj supruzi u kojem kaže da ih je ubio te da će sada ubiti i sebe.

– Djevojčice počivaju u miru. Nisu patile – napisao je nesretnoj majci Matthias. Istog dana bacio se pod vlak u Italiji. Sadržaj pisma za koje se doznalo 10. veljače potvrdila je danas policija. Majka Irina Lucidi plače, izgubila je nadu, ali potraga se nastavlja i ne može biti okončana dok se pouzdano ne utvrdi gdje su djevojčice ili njihova tijela.

Francuski list Le Parisien piše da je najava da će ubiti i sebe i djevojčice bila sadržana i u oporuci koji je Matthias Schepp ostavio u svom švicarskom domu u St. Sulpiceu prije nego je blizanke odveo od kuće. 

Panika je počela kada Matthias 30. siječnja nije vratio kćeri, s kojima je provodio vikend, njihovoj majci s kojom više nije bio u vezi, a koja je živjela u istom gradiću. Matthias je djevojčice poveo u Francusku.

Irina Lucidi obratila se policiji kad je od bivšeg muža dobila pismo iz Marseillea u kojem je napisao da je očajan i da ne može više živjeti bez nje te da će se ubiti. Na bankomatima u Marseilleu podigao je veći iznos novca i navodno ga poslao bivšoj ženi. Potom se s djecom uputio na Korziku. Djevojčice su posljednji put viđene na trajektu koji je išao iz Marseillea na Korziku. O tome su policiji svjedočili putnici koji su ih vidjeli i točno odredili kabinu u kojoj su otac i djevojčice boravili.

Prema policijskom opisu događaja, Schepp je s djevojčicama stigao u Priopriano trajektom Scandola, ali se u 20 sati istoga dana, najvjerojatnije sam, u Bastiji ukrcao na trajekt za Tolone, odakle je 3. veljače stigao na jug Italije. Nedaleko od Cerignole Campagne u Pugliji bacio se pod vlak.

Pretražujući Scheppovo računalo, policija je vidjela kako je neposredno prije puta tražio informacije o linijama za Korziku te da je pretraživao stranice na kojima se raspravljalo o samoubojstvu. Neki mediji navode da je tražio i podatke o oružju i otrovima.  

Policije triju zemalja detaljno su pretraživale teren u Italiji, na mjestu gdje se otac ubio, ali djevojčice nisu pronašli. Sada se policijska potraga usredotočuje prije svega na Korziku.
 
Potraga se nastavlja i stoga što ima svjedoka koji kažu da su vidjeli djevojčice i nakon što su, prema rekonstrukciji događaja, već trebale biti mrtve. Nasuprot nekim teorijama da je otac kćeri možda bacio s trajekta, Olga Orneck iz Propriana, kamo je stigao Schepp stigao 1. veljače, kaže da je vidjela djevojčice.

– Sigurna sam da su bile one, jele su kroasan, a muškarac i plavokosa žena su raspravljali – izjavila je Orneck policiji. Opisala ih je detaljno, uključujući njihovu odjeću koja odgovara opisu odjeće koju su, prema majčinim riječima, nosile.
I na jugu Italije ima osoba koje misle da su vidjele djevojčice s njihovim ocem Scheppom.

Komentara 9

HE
henderson
12:39 11.02.2011.

zene su spremne radi jednog drugog pimpija da se odreknu cijele familije, nazalost irina si je nasla drugog sa kojimse parila i dala nogu matijasu-dali je jedan drugi ali isti pimpi bio vrijedan ovog sta sad prozivljava????

OB
-obrisani-
13:53 11.02.2011.

Koliko treba da covek bude van sebe da bi ubio svoju decu. Ocito je postao pshicki bolesnik.- Boze smiluj se da devojcice. Zar je moralo tako biti.

OB
-obrisani-
15:27 11.02.2011.

Prestrašno, bez komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije