Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje n. blanuši

Ubio oca: Psovao mi je majku i napao me nožem, samo sam se branio

Nenad Blanuša,ubio oca
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
11.12.2014.
u 15:12

To nije bilo prvi put da me je otac napao. Otkako mi je umrla majka, svaki dan me je vrijeđao. Svima u selu govorio je da mi se majka kurvala i kako sam ja zapravo kopile, rekao je Blanuša

- Tata me je vrijeđao i napadao, ali ja sam ga svejedno volio i brinuo se o njemu. Nisam ga htio ubiti, samo sam se branio – rekao je Nenad Blanuša (51) iz Lužana, kojemu je jučer na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu počelo suđenje za ubojstvo svog oca Petra Blanuše (78).

Prema optužnici, Nenad je 20. svibnja ove godine u njihovoj obiteljskoj kući oko 18.30 sati laktom oko vrata uhvatio svog oca i, tresući ga, iz ruke mu izbio nož kojim ga je ovaj prethodno napao i porezao ga u predjelu potkoljenice. Snažno ga je stiskao i udarao šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu teške tjelesne ozljede koje su, s obzirom na Petrovo otprije narušeno zdravlje, pridonijele njegovoj smrti. Okrivljeni se izjasnio da nije kriv. Spornog je dana, tvrdi, mirno gledao televiziju. Međutim, otac je, čim je došao kući, počeo galamiti na njega riječima "majku ti j..., zaklat ću te" i otišao u kuhinju po nož.

Priznao je kako ga je doista uhvatio laktom oko vrata i tresao kako bi ga natjerao da ispusti nož, ali tvrdi kako ga nije tukao. Prema obrani, veći dio ozljeda nastupio je tako što je otac nakon naguravanja udario o ogradu i pao niz stepenice. Dok je hroptao, pokušao ga je odvući do kupaonice, polijevao ga vodom te zajedno s bratom pozvao Hitnu pomoć.

- To nije bilo prvi put da me je otac napao. Otkako mi je umrla majka, svaki dan me je vrijeđao. Svima u selu govorio je da mi se majka kurvala i kako sam ja zapravo kopile – rekao je Nenad Blanuša.

Dodao je kako je teško doživio očevu smrt, jer je ostao sam i nema se više o kome brinuti. U njegovu obranu stao je i njegov brat Dušan Blanuša, rekavši kako se Nenad samo branio te kako je njihov otac bio teške naravi, sklon alkoholu i naređivanju. Medicinski vještak Đuro Miškić utvrdio je kako je pokojni Petar Blanuša u obračunu sa sinom zadobio više teških tjelesnih ozljeda, od potresa mozga i prijeloma jezične kosti i nosa do nagnječenja i otoka grkljana i jezika, što govori da je bio izložen udarcima šakom i pokušaju gušenja. Optužba ne osporava da je otac maltretirao i ozlijedio sina, ali ne prihvaća njegovu obranu da mu je ozljede nanio samo u samoobrani.

>>Otac (77) podlegao ozljedama iz sukoba sa sinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije