Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
James Foley

Ubijeni američki novinar u pismu obitelji: Snovi o slobodi moje srce pune srećom

james foley
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.08.2014.
u 07:40

Foley u pismu navodi kako se u zatočeništvu nalazio s još 17 taoca, a vrijeme su kratili razgovarajući o sportu i filmu te igrajući šah i Rizik pomoću papirića koje su pronašli na podu svojih ćelija

Roditelji Jamesa Foleya, novinara kojem su militanti Islamske države prošli tjedan odrubili glavu, objavili su pismo koje je njihov sin napisao u zatočeništvu. Foley je otet u Sjevernoj Siriji u studenom 2012. godine gdje je izvještavao o građanskom ratu. Prošli utorak ISIS je objavio video koji prikazuje kako militant s britanskim naglaskom odrubljuje glavu novinaru.

Prema podacima britanskih obavještajnih službi MI5 i MI6, zamaskirani ubojica je 23-godišnji Abdul Majeed Abdul Bari, nekoć poznati londonski reper s umjetničkim imenom L Jinny.

Foley u pismu navodi kako se u zatočeništvu nalazio s još 17 taoca, a vrijeme su kratili razgovarajući o sportu i filmu te igrajući šah i Rizik pomoću papirića koje su pronašli na podu svojih ćelija, javlja Fox.

 - Imao sam slabe i jake dane. Zahvalni smo kad je netko oslobođen, no naravno svatko priželjkuje vlastitu slobodu. Ohrabrivali smo jedne druge i dijelili snagu. Snovi o obitelji i prijateljima odvode me odavde i moje srce pune srećom, navodi se u pismu.

Pismo uključuje i poruke članovima Foleyeve obitelji:

 - Bako, uzmi svoj lijek, ne zaboravi svaki dan šetati i nastavi plesati. Budi jaka jer trebat ću tvoju pomoć da se vratim u život, napisao je Foley.

 

>> Ubojica američkog novinara je bivši reper L Jinny

Komentara 5

SN
snjeskica
09:15 25.08.2014.

dusa boli citat lose vijesti

FE
fesikotula
11:18 25.08.2014.

kad je ubijen..i gdje je ubijen ??....je´l netko vidio taj film do kraja ???...uzto , ovaj ...slucaj se desio prije dvije godine...!!!

FE
fesikotula
11:20 25.08.2014.

Prema podacima britanskih obavještajnih službi MI5 i MI6,......ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije