Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka inspekcije

Ubijen pas u tipu dogo argentino koji je ozlijedio dječaka iz Ferdinandovca

Foto: Jurica Karan/epodravina.hr
1/2
26.04.2019.
u 19:26

Iz Državnog inspektorata kažu kako pas nije bio ni na provjeri stupnja socijalizacije jer ga njegov vlasnik, zbog odlaska na radno mjesto izvan mjesta prebivališta, nema mogućnosti voditi na školovanje i socijalizaciju

Pas koji je ozlijedio 15-godišnjeg dječaka u dvorištu obiteljske kuće u Ferdinandovcu ubijen je i nije dobio šansu za nastavak života. Potvrđuju to u svom odgovoru na naš upit iz Državnog inspektorata.
Zanimalo nas je što se događa s dva psa u tipu dogo argentino koji su smješteni u sklonište Ottova kućica, od kojih je jedan ozlijedio dvomjesečnu djevojčicu u podravskom Repešu, a drugi 15-godišnjaka u Ferdinandovcu - je li obavljena procjena, odnosno jesu li dobili šansu za socijalizaciju?  


–  Pas u tipu pasmine dogo argentino koji je ničim izazvan ozlijedio 15-godišnjeg dječaka u Ferdinandovcu po proglašavanju psa opasnim i provedenim kliničkim pregledima priveden je usmrćivanju, s obzirom na to da nad psom nisu ispunjene propisane obveze u svrhu daljnjeg držanja psa u skladu s odredbama Pravilnika o opasnim psima. Pas nije priveden školovanju i socijalizaciji kojima bi morao pristupiti zajedno s vlasnikom, jer vlasnik psa nema te mogućnosti radi odlaska na radno mjesto izvan mjesta prebivališta. U skladu s navedenim nije proveden ni test provjere stupnja socijalizacije – stoji u odgovoru Državnog inspektorata.
Potvrđuju kako su oba psa prošla kliničke preglede i nisu utvrđene promjene koje bi upućivale na bolesti koje bi se mogle ugrizom prenijeti na ljude.
– Pas koji je napao dvomjesečnu djevojčicu u podravskom Repešu zadržan je nakon trokratnog pregleda u skloništu Ottova kućica u Peterancu, a u svrhu dokaznog postupka budući da je protiv vlasnika psa podnijeta kaznena prijava. Pas nije priveden školovanju niti testu provjere stupnja socijalizacije – kažu iz Državnog inspektorata.

Ključne riječi

Komentara 17

MS
mala_sova
19:49 26.04.2019.

Puno više štete je napravila džukela u tipu Lovro, pa mu se ništa nije dogodilo.

MA
marli
20:06 26.04.2019.

"Pas u tipu" - koji je to jezik ?

Avatar rubinet
rubinet
20:52 26.04.2019.

"Pas koji / .... / ubijen je bez da je dobio šansu za nastavak života. " Bez da je dobio ....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije