Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smaknut žbir

Ubijen britanski tajni agent u svom stanu u Londonu

MI6
AFP/PIXSELL
25.08.2010.
u 16:33

Špijun MI6 izboden je nožem prije dva tjedna i strpan u veliku sportsku torbu nedaleko od svog stana.

Britanski tajni agent Gareth Williams (31) pronađen je mrtav u svom stanu samo nekoliko metara od štaba MI6, britanske tajne službe, objavio je BBC. Špijunovo tijelo pronađeno je ugurano u veliku sportsku torbu, a njegov mobilni telefon i kolekcija SIM-kartica ostavljene su na vidnom mjestu. Bio je izboden nekoliko puta.

Policija je objavila da je špijun ubijen prije dva tjedna. Snage reda upale su u stan ubijenog kad su se njegovi kolege potužili da ga već nekoliko dana nema na poslu. Nesretni Gareth William bio je zaposlen kao komunikacijski službenik u vladinu “prislušnom centru”. Studirao je na Cambridgeu, gdje je doktorirao matematiku, a susjedi su ga opisali kao čovjeka blaga temperamenta i zaljubljenika u biciklizam. Nitko od njih nije znao čime se točno bavi “susjed koji je živio na posljednjem katu”. Glasnogovornik Scotland Yarda izjavio je da je uzrok smrti nepoznat te da će biti obavljena obdukcija.

– Ovaj slučaj ističe u kolikoj su opasnosti naši službenici koji se brinu za sigurnost – rekao je bivši predsjednik protuterorističkog odjela Patrick Mercer. Iako policija ne zna je li ubojstvo povezano s poslom kojim se špijun bavio, već su se pojavila nagađanja. Prema jednima, iza ubojstva stoji zloglasna Al-Qa’ida, a neki opet sumnjaju da je sve to skuhala neka strana vlada. Posljednji špijun koji je ubijen u Velikoj Britaniji bio je Aleksander Litvinenko iz Rusije. On je u studenom 2006. godine otrovan polonijem 210. Tada je nastala velika napetost između Velike Britanije i Rusije jer je iza spektakularnog ubojstva navodno stajala tajna ruska služba.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:05 25.08.2010.

Ti Mi 8 su oni sta su oblacili HOS uniforme po bosni i zavadali Hrvate i Muslimane To su sotone koje upravljaju Balkanom

OB
-obrisani-
10:28 26.08.2010.

Kako radio tako i završio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije