Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SMIJE LI SE TO?'

Ubacila 50 kuna, a parking je koštao 40: 'Nisu mi vratili razliku. Gdje ide taj novac?'

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
01.08.2019.
u 14:32

U Njivicama na Krku stoji aparat za parking koji ne vraća ostatak novca, a korisnicu je zanimalo gdje ide taj višak i smiju li poslodavci to raditi.

Jedna se građanka požalila kako na parkiralištu Plava terasa u Njivicama na Krku stoji aparat za naplaćivanje parkinga koji ne vraća ostatak novca. Konkretno u njezinom slučaju, nije joj vratio 10 kuna.

- Nazvala sam navedeni broj za korisnike i požalila se da nisam dobila povrat od 10 kuna. Djelatnik mi je rekao kako na uređaju lijepo piše da ne vraća novac. Smiju li se na ovakvim javnim parkiralištima postavljati uređaji koji ne vraćaju ostatak novca te kome taj novac ide i kako ga tvrtka pravda - pitala je čitateljica 24 sata. Dodaje kako je ubacila 50 kuna, a parking je bio 40 kuna.

- Na svakom uređaju je tipka za otkazivanje plaćanja. S izlistom otkazanog plaćanja i računom klijent može doći u upravu te će službenici odraditi proceduru povrata novca na njegov račun. Uređaje ne praznimo mi nego Fina, koja nam prihod uplaćuje na poslovni račun. Sve je precizno i transparentno - kažu iz Pesje nautike za 24 sata, tvrtke koja naplaćuje parking.

Iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kažu kako potrošač ima pravo podnijeti prigovor.

- Ako se trgovac ne pridržava istaknute cijene, potrošač mu može podnijeti pisani prigovor. Trgovac je dužan odgovoriti na prigovor u roku od 15 dana od dana kad je prigovor zaprimio. Ako potrošač nije dobio odgovor u roku ili ga je zaprimio u roku, ali zbog sadržaja odgovora smatra da su mu prava i dalje povrijeđena, može podnijeti prijavu Državnom inspektoratu- rekli su iz ministarstva za 24 sata.

Komentara 4

MM
mmaraci4
15:03 01.08.2019.

Pa na aparatu lijepo piše da ne vraća preplaćeni novac.Zar ste vi novinari zaista toliko glupi?

Avatar darkkati
darkkati
16:48 01.08.2019.

Moraš odmah procijeniti jeli je aparat pametniji od tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije