Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U županiji danas tek jedan novozaraženi, u dvije trgovine utvrđeno kršenje mjera

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
08.02.2021.
u 12:00

Ukupan broj zaraženih osoba na području županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.039, dok je broj aktivnih slučajeva 86

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi pozitivni nalaz osobe zaražene virusom SARS-CoV-2 (potvrđen PCR uređajem) s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.039, dok je broj aktivnih slučajeva 86. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 82, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 180.

U zadnja 24 sata preminule su 3 osobe u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ (Ž – 1945., Ž – 1950. i M – 1955.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 137.

Hospitalizirana je ukupno 51 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 37 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru (1 osoba manje prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 552 osobe (13 osoba manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 149 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima te u osnovnim školama. Samo kod dva gospodarska subjekta (u djelatnosti trgovine) evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te su im izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije