Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija upozorava

U znak zahvale darovala joj bižuteriju i ukrala zlatni lančić

nakit
Arhiv VL-a
06.02.2013.
u 10:12

Ženska osoba iz automobila pozvala je vlasnicu kuće i zamolila je da joj na karti pokaže put do Zagreba. U znak zahvalnosti, u ruke joj je stavila dva prstena, a oko vrata lančić s privjeskom

Prevaranti su se dosjetili novog načina krađe o kojem je danas izvijestila PU međimurska. U utorak oko 16.30 sati ispred obiteljske kuće u Donjem Pustakovcu zaustavio se osobni automobil nepoznatih stranih registracijskih oznaka. Ženska osoba iz automobila pozvala je vlasnicu kuće i zamolila je da joj na karti pokaže put do Zagreba. U znak zahvalnosti, u ruke joj je stavila dva prstena, a oko vrata lančić s privjeskom. Vlasnica kuće naknadno je utvrdila da je nakit koji joj je darovala nepoznata žena najobičnija bižuterija, te da joj je s vrata nestao njezin zlatni lančić s dva privjeska! Stavljajući joj bižuteriju, prevarantica joj je, naime, ukrala lančić vrijedan više stotina kuna.

Kradljivica ima 35 godina, a automobilom, najvjerojatnije marke Mercedes, upravljao je muškarac od otprilike 40 godina, tamnije puti, kratke crne kose i jače tjelesne građe. U vozilu su se nalazile još dvije ženske osobe mlađe dobi.

- Ovo je novi pojavni oblik krađa kod kojeg su, kao i kod raznih drugih oblika prijevara i krađa, žrtve najčešće osobe starije životne dobi koje naivno vjeruju prevarantima. Upozoravamo građane da ne nasjedaju lakovjernim pričama nepoznatih osoba, te da o svim sumnjivim ponašanjima i osoba obavijeste policiju na 192 - napominju u PU međimurskoj. Posebno važna informacija za istragu bila bi, dodaju, registracijska oznaka automobila.

>>Žena napala staricu nožem i otrgnula joj lančić

 

Ključne riječi

Komentara 2

AM
amarila
10:27 06.02.2013.

Danas je najbolje hodati ko prosijak i ne privlaciti na nikoji nacin paznju na sebe ni nakitom ni autom ni odjecom! Zivimo u vremenu gdje ce biti sve vise krada i nasilja!

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
10:24 06.02.2013.

- Jako naivno Uvijek, ali baš uvijek kad ti netko nešto poklanja, moraš se zapitati zašto U pozadini uvijek stoje zle namjere i prevare i preko telefona također

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije