Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZE

U zgradi srušenoj 11. rujna gradit će se džamija i kulturni centar

Manhattan
AFP
07.05.2010.
u 10:03

Dok jedni smatraju kako je to prilika da se premosti kulturna razlika te kako će džamija biti u službi mirnim vjernicima, za druge je ona bolan podsjetnik na islamski ekstremizam koji im je oduzeo najdraže.

Dvije muslimanske organizacije žele napraviti džamiju i kulturni centar na Manhattanu u 13-katnici uništenoj u terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine, piše AP.

Ova je namjera izazvala brojne prijepore i kontroverze. Dok jedni smatraju kako je to prilika da se premosti kulturna razlika te kako će džamija biti u službi mirnim vjernicima, za druge je ona bolan podsjetnik na islamski ekstremizam koji im je oduzeo najdraže.

Daisy Khan, član organizacije koja radi na projektu, ističe da postoji potreba za otvaranjem nove džamije zbog većeg broja vjernika, ali i da oni, kao muslimani i Amerikanci, osjećaju obvezu sudjelovati u obnovi Manhattana.

Projekt je predstavljen financijskom odboru lokalne zajednice koju čine utjecajni vlasnici nekretnina na Manhattanu. Iako ta agencija nema autoritet nad tim što se može graditi, njihova je uloga ključna u dobivanju podrške.

"Pretpostavljam da se ti ljudi neće okupljati u džamiji kako bi planirali novi napad", rekla je Anita LaFond Korsonsky, koja je u terrostičkom napadu izgubila sestru.

Komentara 11

UK
Ugo Kajvez
13:00 07.05.2010.

Hahahahaha ... htijeo sam staviti komentar ali bolje ne .... hahahaha .......

CE
cericzel
13:05 07.05.2010.

Hahahahahahahahahahaha

CE
cericzel
15:48 07.05.2010.

Yoshiko, da, to mi je jedan od dubokoumnijih... i čuvam ga za posebne prigode...za potpis si dobila plus :-D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije