Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADAO U POTRESU

U Žažini biskup Vlado Košić sahranio orguljaša Stanka Zeca

sahrana
Foto: Sisačka biskupija
1/4
01.01.2021.
u 12:20

Stanko Zec stradao je u potresu koji je srušio župnu crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak, 31. prosinca na mjesnom groblju u Žažini misu zadušnicu i sprovodne obrede za orguljaša Stanka Zeca, tragično preminulog 29. prosinca nakon potresa koji je srušio župnu crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini. U koncelebraciji bio je domaći župnik Ilija Piličić, a oproštaju je nazočila i obitelj te prijatelji pokojnika.

Izrazivši iskrenu kršćansku sućut obitelji, biskup je rekao kako se danas opraštamo od dobrog čovjeka i kršćanina, čovjeka koji je živio za Crkvu i umro u crkvi. Biskup je rekao i kako je pokojnik osvajao svojom pojavom i uvijek bio primjer drugima.

– Nesreća se dogodila iz njegove ljubavi prema orguljama i crkvi. Imao je potrebu da ide svojim orguljama, da svira, da pjeva i da se brine za njih, što je i činio dugi niz godina s velikom ljubavlju. To je, možemo reći, bio zemaljski razlog njegove smrti, ali Bog ima svoje planove koje mi ne vidimo i ne razumijemo – rekao je biskup dodavši kako su tragedije poput ovog potresa i smrti prilika da se kao i prije 30 godina utječemo jedni drugima. Od pokojnika oprostio i domaći župnik istaknuvši također njegovu bezuvjetnu ljubav prema Kristu i Crkvi.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
Jania
13:24 01.01.2021.

Počivao u miru, u raj poveli ga anđeli!

GL
glog
10:31 02.01.2021.

A di se taj sakrio da ga potres nije našao....

DP
delmata.pakleni.otok
17:37 01.01.2021.

vladika Dovla je uporno provocira boga da kazni usraše sa banije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije