Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZJZ:

U Zagrebu u mjesec i pol dana zabilježeno 27 novooboljelih od ospica

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
16.10.2019.
u 12:21

Prema do sada prikupljenim podacima, vidljiva su dva grupiranja oboljelih u Zagrebu - na radnom mjestu koje je krenulo od necijepljene mlade osobe i obiteljsko grupiranje u necijepljenoj višečlanoj obitelji

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dosad je zaprimio dojave o ukupno 51 osobi oboljeloj od ospica u Hrvatskoj, a novooboljeli se trenutno javljaju isključivo u Zagrebu, gdje je od kraja kolovoza do 15. listopada oboljelo 27 osoba, pa se poduzimaju protuepidemijske mjere.

Prema do sada prikupljenim podacima, vidljiva su dva grupiranja oboljelih u Zagrebu - na radnom mjestu koje je krenulo od necijepljene mlade osobe i obiteljsko grupiranje u necijepljenoj višečlanoj obitelji, navodi HZJZ.

Među 51 osobom s ospicama u ovoj godini, najviše ih je zabilježeno u Zagrebu, ukupno 29, dok su se oboljeli u drugim županijama javljali uglavnom tijekom prve polovice godine, od čega najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji (14).

Iz HZJZ-a ponovno podsjećaju na važnost cijepljenja prema kalendaru cijepljenja bez odgode, kao i nadoknadu propuštenih cijepljenja.

Ističu da svaku sumnju na ospice treba odmah prijaviti nadležnoj epidemiološkoj službi radi poduzimanja protuepidemijskih mjera i  sprečavanja daljnjeg širenja bolesti.

 

Ključne riječi

Komentara 7

TH
than
13:17 16.10.2019.

"na radnom mjestu koje je krenulo od necijepljene mlade osobe". Sada lijepo tužiti tu "mladu osobu" koja se namjerno nije cijepila. Poslodavac zbog izgubljene dobiti (a ona može biti ogromna, ako se radi o skupom projektu kojemu se rok bližii kraju), a ostali radnici (koji su cijepljeni) zbog pretrpljene boli. Pa kada jedni teraju inat i pametuju, red je da ga i drugi teraju.

WI
windu03
13:06 16.10.2019.

A di je podatak koliko je od 27 novooboljelih cijepljeno, a koliko ne? Iz članka se da iscitati da samo 2 od njih 27 nije cijepljeno.

TI
Tirano
18:25 16.10.2019.

Ne mogu shvatiti kako se neki nisu cjepili protiv ospica, kozica, kuge, kolere i stvarno ne znam protiv čega nas sve nisu cijepili komunjare!? To je isto kao kad čujem da imamo toliko nepismenih a OŠ je kao i danas bila obvezna!? Gdje su ti nepismeni živjeli zadnjih 70 i više godina!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije