Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedmeročlana skupina

Razbijen dobro organizirani lanac krijumčara: Prebacivali su migrante iz BiH u Hrvatsku

policija Ilustracija
Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL
19.05.2020.
u 18:13

Uhićeno je sedam hrvatskih državljana starosti od 21 do 35 godina, pet muških osoba i dvije ženske osobe.

U Zagrebu je uhićena skupina od sedam krijumčara ljudima koje se sumnjiči da su ilegalno prebacivali migrante iz BiH u Hrvatsku te dalje u druge zemlje Europske unije.

Tereti ih se da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile šest kaznenih djela ''Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma''.

Uhićeno je sedam hrvatskih državljana starosti od 21 do 35 godina, pet muških osoba i dvije ženske osobe. Također, obavljene su pretrage njihovih domova i osobnih automobila te je pronađeno više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera i razna korespondencija.

Sumnja se da su osumnjičeni organizirali dolazak stranih državljana na područje Republike Hrvatske, a koji nisu ispunjavali formalne i zakonske uvjete za ulazak te su bile spremne da ih se uz plaćanje novčane naknade ilegalnim putem prebaci s teritorija Bosne i Hercegovine na teritorij Republike Hrvatske te dalje u druge zemlje Europske Unije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni od veljače 2020. godine u najmanje šest navrata omogućili stranim državljanima da nedozvoljeno uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj te uđu na teritorij druge države članice Europske Unije, čime su ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana, za što su ostvarili protupravnu materijalnu korist.

Komentara 1

XA
xaron
18:41 19.05.2020.

Nema imena uhičenih, što ukazuje na mnogo toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije